Εύκολη συνταγή για ρολάκια κανέλας

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δίνει την τέλεια συνταγή για γλυκό

Ένα γλυκό με το οποίο μπορείτε άνετα να συνοδέψετε το πρωί τον καφέ σας, έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

To cheesecake αλλιώς! Δες τρεις διαφορετικές εκδοχές

O σεφ ετοίμασα ρολάκια κανέλας  και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά για εύκολα ρολάκια κανέλας

· 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
· 70 γρ. βούτυρο
· 2 κρόκους από μεγάλα αυγά
· 130 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες 3,5%
Υλικά για την γέμιση
· 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
· 60 γρ. καστανή ζάχαρη
· 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για την επικάλυψη
· 60 γρ. άχνη ζάχαρη
· 20 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
· 20 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
· ½ κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση για γέμιση
· Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

Εκτέλεση συνταγής για ρολάκια κανέλας

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
· Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 26εκ. με αποσπώμενη βάση στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε τα τοιχώματα με το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.  Προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο λιωμένο, τους κρόκους, το γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο στερεό μείγμα , φοράμε γάντια και ζυμώνουμε να δημιουργήσουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε την ζύμη με έναν πλάστη σε ένα φύλο 30Χ25. Απλώνουμε την γέμιση με μια σπάτουλα πάνω στο φύλο από την ζύμη.  Τυλίγουμε ρολό το φύλο με την γέμιση. Κόβουμε το ρολό σε 8 ίσα κομμάτια. Απλώνουμε τα ρολά στη φόρμα να χωρέσουν όλα. Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 35΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20΄.

Εκτέλεση για το σερβίρισμα

· Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός όλα τα υλικά για την επικάλυψη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Βάζουμε την επικάλυψη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρόγγυλη μύτη.
· Απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις την επικάλυψη πάνω στα ρολάκια και αφήνουμε να απλωθεί πάνω τους.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top