Τips για να φτιάξετε τον πιο νόστιμο σπιτικό χοιρινό γύρο

Φτιάξε μόνος σου το πιο γευστικό σουβλάκι

Είσαι λάτρης του γύρου αλλά το να παραγγέλνεις συνεχώς απέξω κοστίζει ακριβά; Μπορείς μόνος σου να φτιάξεις στο σπίτι σου ένα σουβλάκι και να το απολαύσεις.

Αν δεν ξέρεις πώς δες τη συνταγή του έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star. 

Ζουμερά μπούτια κοτόπουλο με δροσερή μακαρονοσαλάτα

Υλικά για σπιτικό χοιρινό γύρο

1 κιλό χοιρινό λαιμό, 1 μεγάλη πατάτα, καλαμάκια για σουβλάκια.

Για τη μαρινάδα

1 κιλό Χοιρινό λαιμό 1 Μεγάλη πατάτα Καλαμάκια για σουβλάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κ.γλ. Πελτέ ντομάτας 1 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή 1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1κγ σκόνη μουστάρδας ,1κγ σκόνη σκόρδο.

Για το σερβίρισμα

τζατζίκι, πίτες για σουβλάκια ,2 ντομάτες, 1 ξερό κρεμμύδι κόκκινο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή, πατάτες τηγανητές.

Εκτέλεση της Συνταγής 

Κόβουμε το χοιρινό σε λεπτές μπριζόλες, περίπου 0,5 εκ. . • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χοιρινό και όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε με τα χέρια. • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. • Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο 1 ώρα πριν αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το γύρο. • Σε ένα ταψί του φούρνου απλώνουμε μια λαδόκολλα.

Πλένουμε την πατάτα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε στη μέση. • Τοποθετούμε την πατάτα στο ταψί με τη κομμένη πλευρά να ακουμπάει στο ταψί. • Καρφώνουμε στην πατάτα 2 ξυλάκια για σουβλάκι με τη μύτη. • Καρφώνουμε περιμετρικά στα ξυλάκια όλα τα κομμάτια από το χοιρινό. • Τυλίγουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 30 λεπτά. • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το κρέας και ψήνουμε στους 200°C, στον αέρα, για 15 λεπτά. • Βγάζουμε το χοιρινό από το φούρνο και κόβουμε σε λεπτές φέτες. • Σερβίρουμε σε ψημένες πίτες με τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτες, ψιλοκομμένο μαϊντανό, πάπρικα και πατάτες τηγανητές.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top