MasterClass: Νοστιμότατο Ντάμπλινγκ με παντζάρι

Από τον καταξιωμένο chef Δημήτρη Λιέμ

O Σωτήρης Κοντιζάς υποδέχτηκε με χαρά στην κουζίνα του MasterChef 2023 τον «μαγειρικο αδελφό» του και καταξιωμένο chef Δημήτρη Λιέμ, ο οποίος ετοίμασε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή με dumplings και παντζάρι.

Δείτε όλες τις συνταγές των MasterClass

Παρακάτω παραθέτουμε τη συνταγή του για Ντάμπλινγκ με παντζάρι

Φύλλο για ντάμπλινγκ
•    250 γρ. Αλεύρι (+ 100 γρ. για το πέρασμα της ζύμης)
•    130 ml ζεστό νερό
•    Αλάτι

Εκτέλεση
•    Ζεσταίνουμε το νερό.
•    Σε μία μπασίνα βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
•    Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, ζυμώνουμε ξανά για 2 λεπτά και χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2-3 κομμάτια.  
•    Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε  ρολό και ξεκινάμε να τα περνάμε από τη μηχανή ζυμαρικών, ξεκινώντας από το πιο μεγάλο νούμερο μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό πάχος. Κατά την διάρκεια που περνάμε τη ζύμη αλευρώνουμε όποτε χρειάζεται.  
•    Με ένα στρογγυλό κουπάτ 8 εκ. κόβουμε τα φύλλα. Τη ζύμη που περισσεύει την  αφήνουμε στην άκρη και την ζυμώνουμε ξανά στο τέλος.
•    Τοποθετούμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο αλευρώνοντας ενδιάμεσα. Tα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Σάλτσα Den Miso
•    150 ml Σάκε
•    150 ml Μίριν
•    300 γρ. ζάχαρη
•    400 γρ. Μίσο λευκο
Εκτέλεση
•    Σε μία κατσαρόλα βαζουμε το σάκε και το μίριν και μόλις βράσουν, φλαμπάρουμε και περιμέμουμε να εξατμιστεί όλο το αλκόολ.
•    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
•    Προσθέτουμε το μίσο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί το μίσο και ανακατεύουμε συχνά με μαρίζ για να μην καεί.
•    Αφού μαγειρευτεί την κρυώνουμε και την τοποθετούμε σε μπιμπερό.

Φάρσα παντζαριού
•    500 γρ. παντζάρια
•    150 γρ. κρεμμύδι ξερό
•    10 γρ. σκόρδο
•    20 γρ. τζίντζερ
•    100 γρ. σάλτσα μίσο
•    Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
•    Πλένουμε, καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε από το μούλτι.
•    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το παντζάρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
•    Τοποθετούμε τη φάρσα σε ένα ταψί, την καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
•    Όταν είναι έτοιμη η φάρσα, την κρυώνουμε και περιμένουμε.


AMAZU PONZU
Amazu
•    200 ml Ξύδι ρυζιού
•    150 γρ. Κρέμα ζάχαρη
•    25 γρ. Αλάτι
Ponzu
•    200 ml Ξύδι ρυζιού
•    100 ml σόγια
•    50 ml χυμό λάιμ
Amazu Ponzu
•    200 ml Amazu
•    200 ml Ponzu

Εκτέλεση
•    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για το Αμάζου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο.
•    Για το πόνζου ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
•    Σε μία κανάτα προσθέτουμε 200 ml Αμάζου και 200 ml Πόνζου και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το ντρέσινγκ σε ένα μπιμπερό.


Ντάμπλινγκ Παντζάρι
•    Φύλλα ντάμπλινγκ
•    Φάρσα Παντζάρι
•    Νερό

Εκτέλεση
•    Παίρνουμε ένα φύλλο και τοποθετούμε στο κέντρο λίγο φάρσα. Βάζουμε λίγο νερό με το δάχτυλό μας στις άκρες του φύλλου και τυλίγουμε στο επιθυμητό σχήμα.
•    Αφού τυλίξουμε όλα τα ντάμπλινγκ, τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 5 λεπτά.
Για το στήσιμο
•    Φύτρες Ρέβα
•    Φρέσκο κρεμμύδι ζουλιέν
•    Τριμμένα καρύδια

Τοποθετούμε στο πιάτο λίγη σάλτσα μίσο και το αμάζου πόνζου. Περιμετρικά τοποθετούμε τα ντάμπλινγκ και προσθέτουμε από πάνω τους λίγο ακόμα σάλτσα μίσο και μισή κουταλιά καρύδια. Στο κέντρο τοποθετούμε το φρέσκο κρεμμύδι και από πάνω τις φύτρες.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top