Ο Πάνος Κουμουνδούρος μας ετοιμάζει τα πιο απολαυστικά μελομακάρονα!

Δείτε τη συνταγή για το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό

Το γλυκό που τα Χριστούγεννα αγαπάμε περισσότερο από κάθε άλλο μας ετοιμάζει ο Πάνος Κουμουνδούρος από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Δες τη συνταγή του για απολαυστικά μελομακάρονα!

Vegan γλυκιά κολοκυθόπιτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου αστεριού

Υλικά:

  • 330 ml ηλιέλαιο
  • 90γρ άχνη ζάχαρη
  • 5 ml κονιάκ ξύσμα ½ πορτοκαλι
  • Γαρύφαλο σκόνη
  • Κανέλα σκόνη
  • 5 γρ αμωνία
  • 75γρ χυμό πορτοκαλι
  • 70 γρ νερό
  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 540 γρ αλεύρι μαλακό
  • 300 γρ καρύδι ψύχα

Για το σιρόπι:

  • 5 γαρύφαλα
  • 2 Στικς κανέλα
  • 1 ξύσμα πορτοκαλι
  • 1 ξύσμα λεμόνι
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό
  • 200 γρ γλυκόζη
  • 200 γρ μέλι

Εκτέλεση:

  • Σε μια μπασίνα βάζω μαζί ηλιέλαιο ζάχαρη άχνη ,κονιάκ ,γαρύφαλο ,κανέλα ,ξύσμα πορτοκαλι, νερό.
  • Αναμειγνύω με ένα φουέ.
  • Έπειτα μέσα στο ίδιο μίγμα πετάω τον χυμό πορτοκαλι και την αμωνία που προηγούμενος τα έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ μόνα τους. Ανακατεύουμε ξανά προσθέτουμε αλεύρι σιμιγδάλι και ενσωματωνουμε με όσες λιγότερες κινήσεις μπορούμε
  • Δίνω σχήμα απλώνω σε ταψί και ψήνουμε στους 175 για 17-20 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε όσο είναι ακόμα ζεστά σε κρύο σιρόπι (μετράμε μέχρι το 30 και αφαιρούμε από το σιρόπι)
  • Δίνω σε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι μια καλή βράση και αφήνω να κρυώσει (αφού βράσει και έχω αφαιρέσει από την φωτιά προσθέτω το μέλι)
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top