Λαζάνια με λαχανικά και μπεσαμέλ από γιαούρτι με βρώμη

Μία πεντανόστιμη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Λαζάνια στην πιο light και υγιεινή εκδοχή τους μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης κατευθείαν από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Απόλαυση με λίγες θερμίδες στο πιάτο μας!

5 συνταγές για αλμυρές και γλυκές πίτες που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Υλικά για τα λαζάνια 

•    18 λαζάνια 
•    1 ½ μέτριο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
•    3 σκελίδα σκόρδο  
•    2 μέτρια κολοκυθάκια 
•    2 μέτριες μελιτζάνες 
•    2 μέτρια καρότα 
•    400 γρ. μανιτάρια λευκά 
•    90 γρ. ελαιόλαδο 
•    500 γρ. ντομάτα κον κασέ
•    500 γρ. χυμό ντομάτας 
•    100 γρ. νερό 
•    ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
•    1 κ.γ κανέλα σε σκόνη 
•    1 κ.γ. μοσχοκάρυδο 
•    ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή       
•    2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη 
•    3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
•    4 φύλλα φρέσκο βασιλικό 
•    ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
•    900 γρ. γιαούρτι 
•    3 μεσαία αυγά 
•    5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
•    Αλάτι 
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
•    Ελαιόλαδο για το άλειμμα στο ταψί 

Ανίτα Μπραντ: Μας έδειξε την πιο εύκολη συνταγή για βελουτέ κολοκυθόσουπα!

Εκτέλεση για τα λαζάνια 

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200 °C.
•    Ζεσταίνουμε το 1/3 από το ελαιόλαδο σε μεσαία κατσαρόλα με πλατιά βάση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
•    Σκουπίζουμε με καθαρό χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια εξωτερικά ώστε τα καθαρίσουμε, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, τα σοτάρουμε για 5’ και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 
•    Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τα καρότα, κόβουμε τα 2 πρώτα λαχανικά σε κύβους μέχρι 1 εκ., το καρότο σε κύβους μέχρι ½ εκ. και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. 
•    Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και μόλις κάψει σοτάρουμε τα κομμένα λαχανικά μαζι με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, για 5’.
•    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα μανιτάρια ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2’. 
•    Προσθέτουμε τη ντομάτα κόν κασέ μαζί με το χυμό ντομάτας, το νερό, την κανέλα, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10’ με 12’ 
•    Προσθέτουμε εκτός φωτιάς ψιλοκομμένα το θυμάρι μαζί με τη ρίγανη, το μαϊντανό, τα φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
•    Αλείφουμε με το ελαιόλαδο το ταψί ( 28*33).
•    Στρώνουμε 6 λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλύψουμε εντελώς  τη βάση του ταψιού, τα σκεπάζουμε απλώνοντας ομοιόμορφα το 1/3 από τη σύβραση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμα 2 φορές.
•    Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι βρώμης, προσθέτουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. 
•    Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με το γιαούρτι πάνω από τα λαχανικά ώστε να τα καλύψουμε.
•    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 25’.
•    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε ώστε να πάρει ωραίο χρώμα, για 10’ με 15’.
•    Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. 
•    Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε .   
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top