Συνταγές για διαφορετικά cheesecake

Το cheesecake είναι το ιδανικό γλυκό για τους καλεσμένους σας

Το cheesecake είναι ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και που μπορεί κάποιους να το φτιάξει με διαφορετικούς τρόπους.

Σας αρέσουν τα γλυκά ταψιού; Δύο υπέροχες συνταγές

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 2 συνταγές που ξεχωρίσαμε από το Breakfast@star.

Πεντανόστιμο Cheesecake με καρύδια και μαρμελάδα Σύκο(Bαρθαλίτης)

Υλικά για τη βάση

· 150 γρ. σύκο αποξηραμένο
· 200 γρ. καρύδια
· 1 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
· 15 γρ. μέλι
Υλικά για την κρέμα
· 800 γρ. τυρί κρέμα(πολύ κρύα)
· 150 γρ. ζάχαρη άχνη
· 300 γρ. κρέμα γάλακτος(πολύ κρύα)
· 1 λάιμ χυμό και ξύσμα
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη μαρμελάδα
· 7-8 φρέσκα σύκα
· 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 αστεροϊδής γλυκάνισος
· 30 γρ. μέλι
· 1 λάιμ

Υλικά για σερβίρισμα

· 3 φρέσκα σύκα
· 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση της Συνταγής 
· Καθαρίζουμε τα φρέσκα σύκα και τα κόβουμε σε τέταρτα.
· Προσθέτουμε τα σύκα σε μεσαία κατσαρόλα, την ζάχαρη, το γλυκάνισο, το λάιμ κομμένο στη μέση χωρίς τα κουκούτσια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
· Αφαιρούμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι, αφαιρούμε το γλυκάνισο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.
· Όσο βράζει η μαρμελάδα, στο μπλέντερ προσθέτουμε τα καρύδια, το σύκο, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι τα όλα υλικά να ομογενοποιηθούν.
· Μεταφέρουμε τα καρύδια σε στρογγυλή φόρμα (26εκ.)με αποσπώμενη βάση, τα στρώνουμε να καλύψουν όλα τα κενά της βάσης, με το πάτο ενός ποτηριού πατάμε ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά τουλάχιστον να σφίξει.
· Παράλληλα στο κάδο του μίξερ βάζουμε κρύο το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά σε μεσαια ταχύτητα.
· Προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα μας σε μεσαία ταχύτητα.
· Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, μεταφέρουμε την κρέμα στη φόρμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε επάνω 1-2 εκατοστά περιθώριο για την μαρμελάδα.
· Τοποθετούμε την φόρμα ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει η κρέμα.
· Στο κενό που έχουμε αφήσει προσθέτουμε την μαρμελάδα, τα φρέσκα σύκα σε κομμάτια και τα φύλλα δυόσμου.
· Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Λαχταριστό cheesecake με φυστικοβούτυρο(Παύλος Χάππιλος)

Υλικά της Συνταγής 

Για την βάση
200γρ φυστικοβούτυρο τραγανο
150γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
Για τη γέμιση
400γρ κρεμα τυρί
70 γρ ζάχαρη
200γρ φυστικοβούτυρο απαλό
1 βανιλίνη
1 κς γιαούρτι
200γρ κρέμα γάλακτος
70γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της Συνταγής 

Χτυπάμε όλα τα υλικά για την βάση με μια σπάτουλα και απλώνουμε σε στρογγυλό μετάλλιο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 170 μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να είναι ελαφρός τραγανό από πάνω.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν συνεχίσουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη μεχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί στο μίξερ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Διπλώνουμε λίγη λίγη την σαντιγί και απλώνουμε πάνω από το μπισκότο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κουταλιές από τραγανό φυστικοβούτυρο από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον πριν ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top