Κινέζικα Bao Buns - Πώς να φτιάξετε τα υπέροχα γεμιστά ψωμάκια

Οι 5 σεφ του Cook Beef μεγαλούργησαν

Κινέζικα Βao Buns έφτιαξαν οι 5 σεφ της εκπομπής Cook Beef το απόγευμα του Σαββάτου.

Πρόκειται για τα υπέροχα κινέζικα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με διάφορα υλικά.

Λαχταριστά λαζάνια με λαχανικά και ανθότυρο!

BAO BUNS KINEZIKA

Υλικά:

100 γρ. sweet chilli
Μερικά φύλλα κόλιανδρου
Για την πανσέτα
½ κιλό πανσέτα
100 γρ. σόγια
1 τεμάχιο σκόρδο
100 γρ. τζίντζερ
Αλάτι

Για την πίκλα:

1 μεγάλο αγγούρι
100 γρ. ξύδι ρυζιού
100γρ. σόγια
Για την ζύμη:
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
12 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής
350 γρ. νερό (ιδανικά εμφιαλωμένο)
86 γρ. ζάχαρη
27 γρ. γάλα σκόνη
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. αλάτι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη, βάζουμε το αλεύρι, την ξηρή μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη, το γάλα σκόνη το μπέικιν και το ηλιέλαιο στο μίξερ. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το γάντζο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε το ζυμάρι από τον κάδο του μίξερ, καλύπτουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 40 γραμμαρίων και τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάνω σε λαδόκολλα και καλυμμένα με μεμβράνη. Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε ίσιες πίτες, αλείφουμε με ηλιέλαιο, τα διπλώνουμε στη μέση κάθετα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη μισή ώρα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με την λαδόκολλα και την μεμβράνη. Τα ατμίζουμε για 4-5 λεπτά σε steamer.

Τοποθετούμε την πανσέτα σε ένα ταψί, αλατίζουμε και καλύπτουμε με την σόγια. Κόβουμε το σκόρδο στη μέση οριζόντια, κόβουμε το τζίντζερ σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε πάνω από την πανσέτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 1,5 ώρα. Κόβουμε την πανσέτα μας σε φέτες.

Για την πίκλα, κόβουμε το αγγούρι σε ροδέλες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα τη σόγια και το ξύδι και τα αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα να πικλαριστεί. Μπορούμε να αφήσουμε 1-2 μέρες στο ψυγείο τις πίκλες για να ενισχύσουμε την γεύση τους.
Γεμίζουμε τα bao buns με πανσέτα, πίκλες, sweet chilli sauce και γαρνίρουμε με μερικά φύλλα κόλιανδρου.

Δείτε τα επεισόδια του Cook Beef 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top