H παρέα του Cook Beef αποδομεί παραδοσιακές συνταγές

Οι 5 chefs θέλουν να εντυπωσιάσουν τις... πεθερές

Οι 5 chefs μέσα από την εκπομπή «Cook Beef» του Star παρουσίασαν ορισμένες παραδοσιακές γλυκές και αλμυρές συνταγές  λίγο πειραγμένες θέλοντας να εντυπωσιάσουν τις... πεθερές!

 

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΨΑΡΙΟΥ (ΛΑΒΡΑΚΙ LEMONGRASE ΠΟΥΡΕ ΦΙΝΟΚΙΟ) 

Υλικά (για 4 μερίδες)
Για τον ζωμό:

1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 πράσο
2 κλωνάρια σέλερι
Κεφάλια, πέτσα και κόκαλα από 2 λαβράκια
60 γρ. βούτυρο

Για τα γιουβαρλάκια:
2 λαβράκια
200 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό
½  ματσάκι άνηθο
1 ασπράδι αβγού
1 φινόκιο
2 κλωνάρια lemongrass
1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λάδι με τσίλι και δενδρολίβανο

Για τη σάλτσα:
1 κρόκος αβγού
Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε φιλετάροντας τα λαβράκια. Βγάζουμε τα κόκαλα, τα κεφάλια, την πέτσα και αφήνουμε τα φιλέτα στην άκρη. Για τον ζωμό, χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε τα κόκαλα, την πέτσα και τα κεφάλια από τα λαβράκια, αφού πρώτα τα έχουμε ξεπλύνει καλά. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη.

Για τα γιουβαρλάκια, ψιλοκόβουμε τα φιλέτα από το λαβράκι σαν κιμά. Συνεχίζουμε, ψιλοκόβοντας πολύ καλά το κρεμμύδι και τον άνηθο. Τα προσθέτουμε στον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι, το ασπράδι από το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά και πλάθουμε σε γιουβαρλάκια των 30 γραμμαρίων. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε τον ζωμό μας, το lemongrass και βράζουμε τα γιουβαρλάκια για 15 λεπτά.

Κόβουμε το φινόκιο σε κυδωνάτες μερίδες, το βάζουμε σε σχαροτήγανο που καίει και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και το κρατάμε ζεστό.

Παίρνουμε ένα μέρος από τον ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια και τον βάζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά. Σε μια μπασίνα βάζουμε έναν κρόκο, ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι και το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε σιγά σιγά στη μπασίνα μας τον ζωμό για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά μας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση και δέσει η σάλτσα μας αποσύρουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μας. Γαρνίρουμε το πιάτο με λάδι αρωματισμένο με τσίλι και δενδρολίβανο.

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά:

Για τον μουσακά:
500 γρ. αρνίσιο κιμά
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
250 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι θυμάρι
½  ματσάκι μαϊντανός
20 γρ. γραβιέρα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τα ψητά λαχανικά:
2 μελιτζάνες
1 πιπεριά
Ελαιόλαδο
Αλάτι


Για την κρέμα γιαουρτιού:
Γιαούρτι 1 κεσεδάκι
1 κρόκο αυγού
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:       
Σοτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένο, τον πελτέ και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για μισή ώρα με 3 τέταρτα. Στο τέλος προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες. Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε σε κομμάτια και κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αυγό, τη φρυγανιά, αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και ομογενοποιούμε.
Σε ένα στρογγυλό τσέρκι βάζουμε κιμά και λαχανικά σε στρώσεις. Από πάνω προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο και γκραντινάρουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η κρούστα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΑΠΟΔΟΜΗΜΕΝΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Υλικά:
Για τα φύλλα:

1 πακέτο φύλλα κρούστας
Ζάχαρη
Κανέλα
Βούτυρο πρόβειο
Για την κρέμα:
1 λ. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κρόκος
Φλούδες από μισό λεμόνι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Εκχύλισμα βανίλιας
1 στικ Κανέλας
40 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Στρώνουμε σε ένα ταψί το φύλλο κρούστας και αλείφουμε με το πρόβειο βούτυρο.   Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με ζάχαρη και κανέλα. Στρώνουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω. Συνολικά, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 4 φορές. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Βάζουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τις φλούδες από λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας και τα στικς κανέλας σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθούν.  Σε μία μπασίνα βάζουμε το σιμιγδάλι, τα 2 αυγά και τον 1 κρόκο και τα χτυπάμε πολύ καλά. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα με το γάλα, το προσθέτουμε σιγά σιγά στη μπασίνα. Ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βγάλει κάποιες φουσκάλες ή μέχρι να φτάσει περίπου τους 100 βαθμούς. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα. Στήνουμε το γαλακτομπούρεκο, τοποθετώντας κομμάτια από τα φύλλα κρούστας και ενδιάμεσα την κρέμα.

Μη χάνετε το «Cook Beef» κάθε Σάββατο στις 18:20 στο Star

Δείτε όλα τα επεισόδια του «Cook Beef»

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top