Στο 8ο επεισόδιο του Cook Beef οι σεφ μαζί με την καλεσμένη τους, Μαρία Ζαφειράτου ετοιμάζουν εύκολες και λαχταριστές συνταγές για τις βραδιές του Euro 2021!
Σπιτική πίτσα με... «ότι τραβάει» η όρεξή σας από το Cook Beef
Για τους λάτρεις του παραδοσιακού ελληνικού καλοκαιριού, η παρέα του Cook Beef ετοίμασε φάβα με ψητό χταπόδι. Δοκιμάστε τη και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
Για τη φάβα:
- 500 γρ. φάβα
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 λεμόνι
- Δάφνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το χταπόδι:
- 4 πλοκάμια χταποδιού
- Αλάτι
- Κόκκους πιπεριού
- Φρέσκια ρίγανη
- Βαλσάμικο ξίδι
- Ξύδι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη φάβα και τη δάφνη.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της κατσαρόλας με νερό και βράζουμε μέχρι το νερό να εξατμιστεί.
- Αφαιρούμε τη δάφνη, το καρότο και αλατοπιπερώνουμε.
- Χτυπάμε τη φάβα με ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε λεμόνι και ελαιόλαδο.
- Περνάμε τα χταπόδια σε ξυλάκια (για να παραμείνουν ίσια) και τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με βαλσάμικο ξύδι, κόκκους πιπεριού, αλάτι και ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τα καλαμάκια και περνάμε το χταπόδι σε σχαροτήγανο να πάρει χρώμα. Αφού πάρει χρώμα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Αναμειγνύουμε ένα μέρος ξύδι, τρία μέρη λάδι και λίγη φρέσκια ρίγανη.
- Μέσα σε αυτό το μείγμα μπορούμε να διατηρήσουμε το χταπόδι.
- Σερβίρουμε τη φάβα σε ένα πιάτο και τοποθετούμε από πάνω το χταπόδι.
Δείτε τα επεισόδια του Cook Beef στο Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.