Chilli con carne με αρακά, κόκκινα φασόλια και νάτσος

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης δείχνει όλη τη διαδικασία

Κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα είπε να φτιάξει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έτσι ετοίμασε τσίλι κον καρνέ (σ.σ: πικάντικο στιφάδο) με αρακά, κόκκινα φασόλια και νάτσος.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Υλικά 

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 σκελιδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. νερό
  • 250 γρ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα Bonduelle
  • 100 γρ. αρακά Bonduelle
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Για το σερβίρισμα :

νάτσος, λάιμ, γιαούρτι

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για λιγκουίνι αραμπιάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα

Εκτελεση :

-Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγανι να κάψει με το ελαιόλαδο μας .

-Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα σωταρουμε .

-Ύστερα προσθέτουμε το κιμά μας και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να καραμελωσει .

-Προσθέτουμε τη πιπεριά τσίλι , τη πάπρικα , τη ρίγανη , άλατι και πιπέρι και αφήνουμε για αλλά δυο λεπτά να αρωματιστεί ο κιμάς μας .

-Όταν έχει πάρει χρωμα ο κιμάς μας , βάζουμε και τον πελτέ μας και τον σωταρουμε και αυτόν .

-Τέλος βάζουμε το νερό μας , τον αρακά , τα φασόλια μας και περιμένουμε για 1-2 λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά .

-Βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα 150γρ. από το τυρί μας κι ανακατεύουμε να λιώσει .

-Σερβίρουμε πάνω σε τραγανά νατσος , με το υπόλοιπο τυρί , ξύσμα λάιμ και γιαούρτι.

Δείτε όλη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»  εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top