Κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα είπε να φτιάξει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έτσι ετοίμασε τσίλι κον καρνέ (σ.σ: πικάντικο στιφάδο) με αρακά, κόκκινα φασόλια και νάτσος.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 σκελιδες σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 100 γρ. νερό
- 250 γρ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
- 100 γρ. αρακά Bonduelle
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Για το σερβίρισμα :
νάτσος, λάιμ, γιαούρτι
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για λιγκουίνι αραμπιάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα
Εκτελεση :
-Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγανι να κάψει με το ελαιόλαδο μας .
-Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα σωταρουμε .
-Ύστερα προσθέτουμε το κιμά μας και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να καραμελωσει .
-Προσθέτουμε τη πιπεριά τσίλι , τη πάπρικα , τη ρίγανη , άλατι και πιπέρι και αφήνουμε για αλλά δυο λεπτά να αρωματιστεί ο κιμάς μας .
-Όταν έχει πάρει χρωμα ο κιμάς μας , βάζουμε και τον πελτέ μας και τον σωταρουμε και αυτόν .
-Τέλος βάζουμε το νερό μας , τον αρακά , τα φασόλια μας και περιμένουμε για 1-2 λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά .
-Βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα 150γρ. από το τυρί μας κι ανακατεύουμε να λιώσει .
-Σερβίρουμε πάνω σε τραγανά νατσος , με το υπόλοιπο τυρί , ξύσμα λάιμ και γιαούρτι.
Δείτε όλη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.