Εύκολη και γρήγορη συνταγή για λιγκουίνι αραμπιάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης για άλλη μία φορά μεγαλούργησε

Εύκολες συνταγές που δε μας πιάνει πολλή ώρα για να τις εκτελέσουμε έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Φτιάξτε την πιο νόστιμη τάρτα λαχανικών

Ο σεφ μπήκε στην εκπομπή και ετοίμασε λιγκουίνι αραμπιάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

  • 400 γρ. λιγκουίνι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 πιπεριές τσίλι
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 2 φιλέτα αντζούγια
  • 500 γρ.  ψιλοκομμένη τομάτα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. παρμεζάνα
  • 7-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Εκτελεση :

-Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι μας 1,5 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφετε στη συσκευασία μας .

-Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο το κρεμμύδι μας και το σκόρδο.

-Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τις πιπεριές τσίλι χοντροκομμένες , τη ζάχαρη και το ξύσμα από όλο το λεμόνι .

-Ύστερα βάζουμε το πελτέ μας και τις αντζούγιες και τα σωταρουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα στο πάτο του τηγανιού μας .

-Τέλος βάζουμε τις τριμμένες τομάτες , φτιάχνουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 4 λεπτά μέχρι να γλασάρεσαι η σάλτσα μας .

-Όταν είναι έτοιμα τα λιγκουίνι να βάζουμε μέσα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό για να αγκαλιάσει η σάλτσα τα ζυμαρικά μας .

-Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μας όλο και το ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι. 

Δείτε όλη την εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top