Φτιάξτε την πιο νόστιμη τάρτα λαχανικών

Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Μία νόστιμη και υγιεινή τάρτα λαχανικών έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης στην  εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Λαχταριστή ελληνική τάρτα με ψητές πιπεριές φλωρίνης

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 μεγάλα πράσα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 150 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • θυμάρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Πεντανόστιμη βουτυρένια τάρτα με κοτόπουλο, ντοματίνια και μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, όλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πράσο.

Βήμα 2

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλάδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα και στην συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε αρκετά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους, περίπου για 10-12΄.

Βήμα 3

Προσθέτουμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.

Βήμα 4

Αποσύρουμε από την εστία και μόλις πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Βήμα 5

Λαδώνουμε ελαφρώς μια ταρτιέρα 30 εκ. και τοποθετούμε την σφολιάτα. Κόβουμε τις περίσσιες γωνίες και τις τοποθετούμε στα σημεία που χρειάζεται περισσότερο. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της σε πολλά σημεία.

Βήμα 6

 Απλώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα στην ταρτιέρα και αφήνουμε να περισσέψει φύλλο για την εξωτερική κρούστα.

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με κάτω αντίσταση και αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 8

Περίπου δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top