Μπισκοτένιo κέικ με βουτυρόκρεμα

Ο Λάμπρος Βακιάρος δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία

Απολαυστικά κέικ ζητούν οι followers του Λάμπρου Βακιάρου στα social media και ο σεφ δε θα μπορούσε να τους χαλάσει το χατίρι. Έτσι, σήμερα στη Φωλιά των Κούκου, παρουσίασε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε ένα καταπληκτικό κέικ με βουτυρόκρεμα.

Νηστεύετε; Φτιάξτε κοκκινιστά φασόλια με ρύζι και μυρωδικά

Υλικά για ένα κέικ

240 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. γάλα + 120 γρ.
15 γρ. χυμό λεμόνι
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. ζάχαρη
1 αυγό + 4 ασπράδια
150 γρ. γεμιστά μπισκότα (τριμμένα)
320 γρ. κούπες αλέυρι ΓΟΧ
4 γρ. baking powder
4 γρ. μαγειρική σόδα

Βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τις πιο νόστιμες κοκκινιστές σουπιές με σπανάκι


Για την κρέμα

250 γρ. βούτυρο
360 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Επίσης, ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος, με το γάλα (60 γρ.) και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το «φουέ» χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 4 – 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει και να πάρει ένα σχετικά άσπρο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα ασπράδια και το αυγό ένα-ένα. Μόλις το πρώτο ομογενοποιείται στο μείγμα συνεχίζουμε με το επόμενο. Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα με το λεμόνι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
  • Παράλληλα στο μούλτι, πολτοποιούμε τα μπισκότα (όχι πάρα πολύ) και στη συνέχεια τα προσθέτουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα στερεά υλικά. Σε αυτό το σημείο για ευκολία, πολτοποιούμε και τα μπισκότα για την κρέμα από το βήμα 7 σε πολύ τριμμένη σκόνη.

Ξεχάστε τα κλασικά λαδερά φασολάκια-Ο Λάμπρος Βακιάρος προτείνει...

  • Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και με μια μαρίζ ή μια κουτάλα ομογενοποιούμε πολύ καλά το μείγμα. Βάζουμε το γάλα (120 γρ.) και το ομογενοποιούμε και αυτό. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×30 εκ., στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το εσωτερικό του κέικ. Το αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
  • Παράλληλα, για την κρέμα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε 2-3 δόσεις έχοντας χαμηλώσει στο χαμηλό τη ταχύτητα του μίξερ. Μόλις δούμε ότι έχουν ομογενοποιηθεί καλά, προσθέτουμε τα καλά θρυμματισμένα μπισκότα (από το βήμα 4) και ομογενοποιούμε με τη βουτυρόκρεμα.
  • Αλείφουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από το κρύο κέικ και στολίζουμε με έξτρα μπισκότα.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top