Φτιάξε το πιο νόστιμο χταπόδι στιφάδο με κρεμώδη φάβα

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Μία ωραία ιδέα για το τι μπορούμε να μαγειρέψουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μας έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έφτιαξε χταπόδι στιφάδο με κρεμώδη φάβα δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Πεντανόστιμο νηστίσιμο κοκκινιστό κριθαρότο γαρίδας

Υλικά

Για το χταπόδι
•    1.5 κιλό χταπόδι (καθαρισμένο σε πλοκάμια)
•    45 γρ. ελαιόλαδο
•    800 γρ. κρεμμυδάκια (καθαρισμένα για στιφάδο)
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    120 γρ. σόγια
•    80 γρ. μέλι
•    1/2 στικ κανέλας
•    3 φύλλα δάφνης
•    1/3 κούπας καπαρόφυλλα

Σούπα αποτοξίνωσης με μανιτάρια τζίντζερ και φρέσκα μυρωδικά


 
Για τη φάβα
•    500 γρ. φάβα
•    250 γρ. κρεμμύδι
•    1 φύλλο δάφνης
•    120 γρ. ελαιόλαδο

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top