Αφράτο παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Σιροπιαστό γλυκό επέλεξε να φτιάξει ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου». 

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Trifle κρέμας με σάλτσα πορτοκάλι

Υλικά

Για το σιρόπι
•    500 γρ. ζάχαρη
•    300 γρ. νερό
•    Φλούδες από μισό πορτοκάλι
•    40 γρ. μέλι
 

Πεντανόστιμα μπισκότα βρώμης με κουβερτούρα


Για την κρέμα και το φύλλο

•    1 συσκευασία πολίτικο φύλλο κρούστας
•    1250 γρ. γάλα
•    300 γρ. ζάχαρη
•    Φλούδες από 1 πορτοκάλι
•    5 γρ. εσάνς βανίλιας
•    70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•    70 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
•    3 αυγά
•    120 γρ. βούτυρο λιωμένο (60 γρ. αγελαδινό – 60 γρ. αιγοπρόβειο)

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου εδώ
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top