Σιροπιαστό γλυκό επέλεξε να φτιάξει ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
Για το σιρόπι
• 500 γρ. ζάχαρη
• 300 γρ. νερό
• Φλούδες από μισό πορτοκάλι
• 40 γρ. μέλι
Πεντανόστιμα μπισκότα βρώμης με κουβερτούρα
• 1 συσκευασία πολίτικο φύλλο κρούστας
• 1250 γρ. γάλα
• 300 γρ. ζάχαρη
• Φλούδες από 1 πορτοκάλι
• 5 γρ. εσάνς βανίλιας
• 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 70 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
• 3 αυγά
• 120 γρ. βούτυρο λιωμένο (60 γρ. αγελαδινό – 60 γρ. αιγοπρόβειο)
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου εδώ