Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου-Κου» και μαγείρεψε «Mελαχρινή με σπιτικό παγωτό». Το λαχταριστό γλυκό είναι ένα είδος καρυδόπιτας, και η συγκεκριμένη συνταγή έχει ως βάση ένα ... κέικ που περίσσεψε!
Η φιναλίστ του Masterchef , αντί για αλεύρι χρησιμοποίησε ένα κέικ που της περίσσεψε για να μην το πετάξει, και συνόδευε το γλυκό της με σπτικό παγωτό και σάλτσα σοκολάτας. Μάλιστα, η σεφ δήλωσε πως το γλυκό είναι συνταγή της πεθεράς της!
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ.
Υλικά:
180 γρ. ζάχαρη
125γρ. γάλα
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. κανέλα
60 γρ. καρύδια
12 γρ. μπεικιν πάουντερ
5 αυγά
375 γρ. έτοιμο κέικ σοκολάτας
Για το σιρόπι :
250 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη
Για το σπιτικό παγωτό:
1 έτοιμη σαντιγύ σε κονσέρβα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ γάλα
Και για την σάλτσα σοκολάτας:
150 γρ. σοκολάτα υγείας
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.