Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη μαγειρεύει μελαχρινή με σπιτικό παγωτό!

Δείτε τη συνταγή από την κουζίνα «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου-Κου» και μαγείρεψε «Mελαχρινή με σπιτικό παγωτό». Το λαχταριστό γλυκό είναι ένα είδος καρυδόπιτας, και η συγκεκριμένη συνταγή έχει ως βάση  ένα ... κέικ που περίσσεψε!

Η φιναλίστ του Masterchef , αντί για αλεύρι χρησιμοποίησε ένα κέικ που της περίσσεψε για να μην το πετάξει, και συνόδευε το γλυκό της με σπτικό παγωτό και σάλτσα σοκολάτας. Μάλιστα, η σεφ δήλωσε πως το γλυκό είναι συνταγή της πεθεράς της!

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη  Φωλιά των Κου Κου» εδώ.

Υλικά: 

180 γρ. ζάχαρη

125γρ. γάλα

2 κ.σ. κακάο

1 κ.σ. κανέλα

60 γρ. καρύδια

12 γρ. μπεικιν πάουντερ

5 αυγά

375 γρ. έτοιμο κέικ σοκολάτας

Για το σιρόπι :

250 γρ. νερό

250 γρ. ζάχαρη

50 γρ. γλυκόζη

Για το σπιτικό παγωτό:

1 έτοιμη σαντιγύ σε κονσέρβα

1 ζαχαρούχο γάλα

1 εβαπορέ γάλα

Και για την σάλτσα σοκολάτας:

150 γρ. σοκολάτα υγείας

150 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top