Ένα γευστικό κοτόπουλο με θυμάρι και πατάτες στο φούρνο έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής.
Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα τη συνταγή στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Υλικά
• 1 κοτόπουλο περίπου 1.5 – 1.8 κιλά (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 κεφάλι σκόρδο
• 50 γρ. φρ. θυμάρι
• 5 – 6 κλωναράκια φρ. δενδρολίβανο
• 50 γρ. φρ. ρίγανη
• 4 – 5 φύλλα δάφνης
• 30 γρ. βούτυρο + 45 γρ.
• 1 λεμόνι
• 6 γρ. κουρκουμά
• 5 γρ. γλυκιά πάπρικα
• Aλάτι – πιπέρι
• 30 – 40 πατάτες baby (στο ίδιο μέγεθος, με τη φλούδα, κομμένες στη μέση)
• 1 σακούλα ψησίματος για κοτόπουλο