Πώς να προστατέψετε τη σχέση σας από την (κακή) χρήση της τεχνολογίας

Χρήση τεχνολογίας και υγιή όρια σε μια σχέση

Πώς Να Προστατέψετε Τη Σχέση Σας Από Τη Χρήση Τεχνολογίας

Η τεχνολογία έχει υφάνει τον δρόμο της σε κάθε πτυχή της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεών μας. Ενώ μπορεί να μας φέρει πιο κοντά, μπορεί επίσης να δημιουργήσει απόσταση και περισπασμούς. Γι' αυτό είναι σημαντικό να θέσετε υγιή τεχνολογικά όρια στη σχέση σας για να διασφαλίσετε ότι η τεχνολογία βελτιώνει τη σύνδεσή σας, αντί να την εμποδίζει. Ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι για να πλοηγηθείτε μαζί στο ψηφιακό τοπίο.

Ποια ζώδια γυναικών πέφτουν πάντα σε ακατάλληλους άντρες

Έχετε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σχετικά με τη χρήση τεχνολογίας

Καθίστε με τον σύντροφό σας και μιλήστε για το πώς χρησιμοποιείτε και οι δύο την τεχνολογία. Συζητήστε τις ατομικές σας συνήθειες, προτιμήσεις και τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε σχετικά με τη χρήση τεχνολογίας του άλλου. Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς για τα συναισθήματά σας και να ακούτε την οπτική του συντρόφου σας. Αυτή η συζήτηση θα θέσει τα θεμέλια για τον καθορισμό ορίων που λειτουργούν και για τους δύο σας.

Ορίστε ξεκάθαρες προσδοκίες για χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια ποιοτικού χρόνου μαζί

Αποφασίστε μαζί πότε είναι κατάλληλο να χρησιμοποιείτε τα τηλέφωνά σας κατά τη διάρκεια κοινών δραστηριοτήτων, προτείνει το Weber State University. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να συμφωνήσετε να αφήσετε τα τηλέφωνα κατά τη διάρκεια γευμάτων ή σημαντικών συνομιλιών. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε και οι δύο πιο παρόντες και αφοσιωμένοι ο ένας με τον άλλον, ενισχύοντας μια βαθύτερη σύνδεση και ισχυρότερο δεσμό.

Προσδιορίστε ζώνες ή ώρες χωρίς τεχνολογία

Δημιουργήστε συγκεκριμένες περιοχές στο σπίτι σας ή συγκεκριμένες ώρες της ημέρας όπου η τεχνολογία είναι εκτός ορίων. Αυτό μπορεί να είναι το υπνοδωμάτιο, το τραπέζι του δείπνου ή μια ώρα πριν τον ύπνο. Δημιουργώντας αυτές τις ζώνες χωρίς τεχνολογία, θα ενθαρρύνετε την πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση, βαθύτερες συνομιλίες και μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα.

Περιορίστε τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο ένας μπροστά στον άλλο

Το να χαζεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ο σύντροφός σας προσπαθεί να συνομιλήσει μπορεί να αισθάνεται περιφρονητική και ασεβής συμπεριφορά. Θέστε όρια στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όταν είστε μαζί. Μπορείτε να συμφωνήσετε να ελέγχετε τις ροές σας κατά τη διάρκεια καθορισμένων ωρών ή απλώς να αφήνετε τα τηλέφωνά σας μακριά και να εστιάζετε ο ένας στον άλλο.

Σεβαστείτε το απόρρητο του άλλου στο Διαδίκτυο

Αποφύγετε την κατασκοπεία των λογαριασμών τηλεφώνου, email ή κοινωνικών μέσων του συντρόφου σας. Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη σε κάθε σχέση και ο σεβασμός του απορρήτου του άλλου στο διαδίκτυο είναι μια κρίσιμη πτυχή αυτής της εμπιστοσύνης. Εάν έχετε ανησυχίες, επικοινωνήστε τις ανοιχτά και ειλικρινά αντί να καταφύγετε σε μυστική παρακολούθηση.

Αποφύγετε τη χρήση τεχνολογίας για να ξεγλιστρήσετε από δύσκολες συνομιλίες

Τα γραπτά μηνύματα ή τα mails μπορεί να φαίνονται ως ένας εύκολος τρόπος για να αποφευχθεί η αντιπαράθεση, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις και ανεπίλυτα ζητήματα. Εάν χρειάζεται να συζητήσετε κάτι σημαντικό ή ευαίσθητο, κάντε το αυτοπροσώπως ή μέσω τηλεφώνου/βιντεοκλήσης. Αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη επικοινωνία και τη βαθύτερη κατανόηση των συναισθημάτων του άλλου.

Μη συγκρίνετε τη σχέση σας με τα διαδικτυακά προφίλ άλλων

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν συχνά ένα επιμελημένο κύλινδρο των ζωών των ανθρώπων, προβάλλοντας μόνο τις καλύτερες στιγμές. Μην πέσετε στην παγίδα να συγκρίνετε τη σχέση σας με τις φαινομενικά τέλειες που βλέπετε στο διαδίκτυο. Θυμηθείτε, ο καθένας έχει τους αγώνες και τις προκλήσεις του και αυτό που βλέπετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σπάνια είναι η πλήρης εικόνα.

Να προσέχετε τη χρήση τεχνολογίας μπροστά στον σύντροφό σας

Ακόμα κι αν δεν αλληλεπιδράτε ενεργά με το τηλέφωνό σας, το να το ελέγχετε συνεχώς για ειδοποιήσεις ή να κάνετε αλόγιστη κύλιση μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στον σύντροφό σας ότι δεν είναι η προτεραιότητά σας. Να προσέχετε τη χρήση της τεχνολογίας σας με την παρουσία τους και να κάνετε συνειδητή προσπάθεια να την αφήσετε μακριά όταν περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Προγραμματίστε τακτικές ημερομηνίες ή δραστηριότητες χωρίς τεχνολογία

Προγραμματίστε δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν τεχνολογία, όπως να πάτε για μια βόλτα, να παίξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, να μαγειρέψετε μαζί ή να παρακολουθήσετε μια συναυλία. Αυτές οι κοινές εμπειρίες θα ενισχύσουν τον δεσμό σας και θα δημιουργήσουν μόνιμες αναμνήσεις, χωρίς περισπασμούς από οθόνες και ειδοποιήσεις.

Μη χρησιμοποιείτε την τεχνολογία για να επικοινωνήσετε σημαντικές ή ευαίσθητες πληροφορίες

Αποφύγετε να στέλνετε σημαντικά μηνύματα ή να κάνετε δύσκολες συνομιλίες μέσω κειμένου ή email. Αυτά τα μέσα μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Επιλέξτε συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο ή τηλεφωνικές κλήσεις για να εξασφαλίσετε σαφή επικοινωνία και να αποτρέψετε περιττές συγκρούσεις.

Να προσέχετε ο ένας για τα άγχη ή τα ερεθίσματα που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Εάν ο σύντροφός σας έχει ανησυχίες σχετικά με ορισμένες εφαρμογές, ιστότοπους ή συμπεριφορές στο διαδίκτυο, να δείχνετε σεβασμό και κατανόηση. Αποφύγετε την ενασχόληση με δραστηριότητες που προκαλούν το άγχος τους ή τους κάνουν να αισθάνονται άβολα. Η ανοιχτή επικοινωνία και η ενσυναίσθηση είναι το κλειδί για την από κοινού πλοήγηση σε αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα.

Ενθαρρύνετε και σεβαστείτε ο ένας τις ψηφιακή αποτοξίνωση του άλλου.

Τα περιστασιακά διαλείμματα από την τεχνολογία μπορεί να είναι ευεργετικά τόσο για την ψυχική σας ευεξία όσο και για τη σχέση σας. Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να αποσυνδεθείτε για μια μέρα, ένα Σαββατοκύριακο ή ακόμα περισσότερο, εάν χρειάζεται. Σεβαστείτε την απόφαση του άλλου να αποσυνδεθεί και αποφύγετε να τους πιέσετε να παραμείνουν συνδεδεμένοι όταν χρειάζονται διάλειμμα.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας, όχι να την αντικαταστήσετε

Η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να παραμείνετε συνδεδεμένοι όταν είστε χώρια, αλλά δεν πρέπει ποτέ να αντικαταστήσει την αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε βιντεοκλήσεις, εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να γεφυρώσετε την απόσταση, αλλά φροντίστε να δίνετε προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο που διαθέτετε όποτε είναι δυνατόν.

Να γνωρίζετε τις δικές σας τάσεις εθισμού στην τεχνολογία και να αναζητάτε βοήθεια εάν χρειαστεί

Εάν ελέγχετε συνεχώς το τηλέφωνό σας, αισθάνεστε άγχος όταν δεν είστε συνδεδεμένοι ή παραμελείτε τις ευθύνες σας λόγω υπερβολικής χρήσης τεχνολογίας, μπορεί να είναι σημάδι εθισμού στην τεχνολογία, σύμφωνα με το Psychiatry.org. Ζητήστε βοήθεια από έναν θεραπευτή ή σύμβουλο εάν χρειάζεται και να είστε ειλικρινείς με τον σύντροφό σας σχετικά με τις αγωνίες σας. Μαζί, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για να διαχειριστείτε τη χρήση της τεχνολογίας σας και να διασφαλίσετε ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας.

Να θυμάστε ότι η τεχνολογία είναι ένα εργαλείο, όχι ένα υποκατάστατο για μια υγιή σχέση

Η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και σύνδεσης, αλλά δεν πρέπει ποτέ να γίνει το θεμέλιο της σχέσης σας. Δώστε προτεραιότητα στο να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, να συμμετέχετε σε ουσιαστικές συζητήσεις και να καλλιεργείτε τη συναισθηματική σας σχέση. Θυμηθείτε, τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή συμβαίνουν συχνά εκτός σύνδεσης.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top