Tips για να ερωτευτείς ξανά τον σύντροφό σου

Τι προτείνουν οι σύμβουλοι ζευγαριών

Συνήθως οι σύμβουλοι ζευγαριών και οι θεραπευτές δεν έχουν κόσμο που έρχεται στο γραφείο τους και να πει: «Το πρόβλημά μου είναι ότι ο σύντροφός μου με καταλαβαίνει πάρα πολύ». Το να αναπτύξετε ενσυναίσθηση για τον σύντροφό σας σημαίνει να κατανοήσετε πραγματικά πώς ήταν και πώς είναι η ζωή για εκείνον. Η ενσυναίσθηση δεν είναι κάποια μυστικιστική δύναμη. Δεν είναι μαγεία, διαίσθηση ή απλώς οι «θερμές ασάφειες». Και μην κάνετε λάθος, η ενσυναίσθηση δεν είναι το διάβασμα μυαλού. Αλλά μπορεί να είναι απλώς το καλύτερο συστατικό στις ευτυχισμένες σχέσεις.

Aυτά είναι τα τέσσερα ζώδια που φοβούνται τη δέσμευση

Η μεγάλη πρόκληση στις οικείες σχέσεις είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο αγάπη υπάρχει, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι σύντροφοι θα είναι σε θέση να συμπάσχουν – ακόμα κι όταν πιστεύουν ότι είναι «αδελφές ψυχές». Εάν εσείς και ο σύντροφός σας δεν αισθάνεστε πολύ συνδεδεμένοι –εάν ο τύπος της «αγάπης» σας έχει γίνει περισσότερο σαν ένα αγώνισμα που κρατάτε το σκορ– τότε σκεφτείτε πόσο κρίσιμη είναι η ενσυναίσθηση για να αισθάνονται οι σύντροφοι μια ουσιαστική αίσθηση επανασύνδεσης.

5 απαιτήσεις που πρέπει να έχεις από έναν άντρα

Ενσυναίσθηση: Ένα εκπληκτικό εργαλείο που επανασυνδέει την αγάπη

Η ενσυναίσθηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την εμβάθυνση των συναισθηματικών συνδέσεων και την αποκατάσταση των σχέσεων. Το να ερωτευτείς ξανά τον σύντροφό σου απαιτεί έναν συνδυασμό συναισθηματικής ανοιχτότητας, ευαλωτότητας και ενεργούς προσπάθειας επανασύνδεσης.

Για να εξασφαλίσετε τη δύναμη της ενσυναίσθησης για την ενίσχυση της σχέσης σας, δοκιμάστε τα ακόλουθα βήματα:

Ακούστε ενεργά. Αφιερώστε χρόνο για να ακούσετε αληθινά την οπτική του συντρόφου σας και προσπαθήστε να κατανοήσετε τα συναισθήματά του, ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε μαζί του. Επαναλάβετε αυτά που είπε για να βεβαιωθείτε ότι τα καταλαβαίνετε σωστά.

Μην είστε επικριτικοί. Αποφύγετε να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα ή να κάνετε υποθέσεις σχετικά με τα κίνητρα ή τις προθέσεις του συντρόφου σας. Αντίθετα, εστιάστε στα λόγια και τις πράξεις του και ζητήστε διευκρινίσεις εάν δεν είστε σίγουροι.

Εξασκήστε την ευπάθεια. Μοιραστείτε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας με τον σύντροφό σας, ακόμα κι αν είναι δύσκολο ή άβολο. Αυτό θα τον βοηθήσει να σας δει ως πραγματικό άτομο με τους δικούς σας φόβους και ανασφάλειες.

Δείξτε συμπόνια. Δείξτε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε για την ευημερία του και είστε πρόθυμη να τον στηρίξετε στις δύσκολες στιγμές. Προσφέρετε ενθάρρυνση και πράξεις καλοσύνης για να δείξετε την αγάπη και τη στοργή σας.

Γιατί να είμαι εγώ αυτός που κάνει όλη αυτή τη δουλειά;

Μπορεί να αναρωτιέστε: «Γιατί να είμαι αυτός που οδηγεί με ενσυναίσθηση στη βελτίωση της σχέσης μας;» Όπως περιγράφει ο Jeffrey Bernsteln στο βιβλίο του, Why Can't You Read My Mind, βοηθά να δούμε την ενσυναίσθηση ως «συναισθηματική κόλλα» για τα ζευγάρια. Εκτός από την κόλλα που δένει, μπορείτε να σκεφτείτε την ενσυναίσθηση ως μια γέφυρα που συνδέει τον έναν σύντροφο με τον άλλο. Η σύνδεση ισχυρής κατανόησης που δημιουργείτε με τον σύντροφό σας είναι αμφίδρομη. Αυτό σημαίνει ότι η ενσυναίσθηση γεννά ενσυναίσθηση. Όσο περισσότερη δώσετε, τόσο πιο πιθανό είναι να τη λάβετε πίσω.

Καθένας από εσάς μεγάλωσε με διαφορετικές εμπειρίες και προσδοκίες. Η ενσυναίσθηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να γεφυρώσετε το χάσμα μεταξύ των διαφορών σας. Αυτή η γέφυρα, όταν είναι ισχυρή, μπορεί να αντέξει τις αναπόφευκτες δυνάμεις του άγχους στη σχέση, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων των παιδιών, του χρόνου, της εργασίας, των οικονομικών και άλλων πιέσεων. Σε μια αληθινά αμοιβαία, οικεία σχέση, που σημαίνει μια συνεργασία κοινής κατανόησης, οι σύντροφοι διεγείρονται και ενεργοποιούνται από την πραγματική ενσυναίσθηση μεταξύ τους.

Γιατί η ενσυναίσθηση μπορεί να είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Η ενσυναίσθηση μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τον σύντροφό μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο, καθώς μπορούμε να δούμε τα πράγματα από την οπτική του και να επικυρώσουμε τα συναισθήματά του. Μας βοηθά επίσης να επικοινωνούμε καλύτερα, καθώς είμαστε σε θέση να εκφράζουμε τα δικά μας συναισθήματα και ανάγκες με σεβασμό και συμπόνια.

Η αξιοποίηση της ενσυναίσθησης προς τον σύντροφό μας δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας στη σχέση. Ο σύντροφός μας νιώθει κατανοητός και αποδεκτός, χτίζοντας εμπιστοσύνη και ενισχύοντας τον δεσμό μας. Αυτή η συναισθηματική σύνδεση είναι το θεμέλιο μιας σχέσης αγάπης. Επιπλέον, η ενσυναίσθηση μας βοηθά να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του συντρόφου μας με υποστηρικτικό και στοργικό τρόπο. Μας επιτρέπει να παρέχουμε άνεση και σιγουριά όταν ο σύντροφός μας περνάει μια δύσκολη στιγμή και να γιορτάζουμε μαζί του όταν καταφέρνει κάτι σπουδαίο.

Συνοπτικά, η ενσυναίσθηση είναι ένα ζωτικό συστατικό για την οικοδόμηση και τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης αγάπης. Ενθαρρύνει τη συναισθηματική σύνδεση, την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη, όλα απαραίτητα στοιχεία σε μια υγιή και ικανοποιητική συνεργασία.

Συντάκτης: Αγγελική Λάλου

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top