Θα πάτε διακοπές χωριστά; Πώς να διαχειριστείς τη ζήλια σου

Η ζήλια μόνο κακό μπορεί να κάνει σε μία σχέση

Η ζήλεια είναι ένας συνηθισμένος και άκρως τοξικός παράγοντας που ενδέχεται να φθείρει όχι μόνο τις διακοπές σας, αλλά ολόκληρη τη σχέση σας, στην περίπτωση που επιλέξετε να κάνετε χωριστά από τον σύντροφό σας διακοπές και αυτή κάνει την εμφάνισή της. Επειδή πρόκειται όμως και για ένα ανθρώπινο συναίσθημα που πολλές φορές δύσκολα φιλτράρεται ακόμα και από τους πιο λογικούς ανθρώπους, να πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε από κοινού, συμβάλλοντας στην αρμονία της σχέσης σας και στο να περάσετε και οι δύο ξέγνοιαστα χωρίς τα βάσανα που αυτή δημιουργεί.

Η Margot Robbie μας δείχνει το πιο girly γαλλικό μανικιούρ

Εμπιστοσύνη και επιβεβαίωση

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας και στον σύντροφό σας ότι η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης. Εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλο και επικοινωνήστε ανοιχτά τις όποιες άσχημες σκέψεις σας, ώστε αυτές να εκλογικευτούν και από τους δυο σας έπειτα από ψύχραιμη κουβέντα.

Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας

Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που περνάτε χωριστά για να εργαστείτε για την προσωπική ανάπτυξη και τη φροντίδα του εαυτού σας. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας κάνουν χαρούμενες και ενισχύουν τη διάθεσή σας. Αυτό θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση της ζήλιας και θα χτίσει την αυτοπεποίθησή σας.

Θέστε όρια

Ο καθορισμός ορίων μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της ζήλιας. Μιλήστε για τις ανάγκες σας σχετικά με την επικοινωνία, την κοινωνικοποίηση και την ανταλλαγή εμπειριών ενώ είστε χώρια. Η αποσαφήνιση των προσδοκιών μπορεί να μειώσει την αβεβαιότητα και τη ζήλια.

Αποφύγετε τις συγκρίσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Περιορίστε και οι δύο την έκθεσή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς μπορεί να εντείνει τα συναισθήματα της ζήλιας. Να θυμάστε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά απεικονίζουν μια εξιδανικευμένη εκδοχή της ζωής των ανθρώπων.

Καλλιεργήστε την ανεξαρτησία σας

Αγκαλιάστε την ελευθερία και την ανεξαρτησία που προκύπτει με το να περνάτε χρόνο χωριστά. Χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσετε την ατομικότητά σας και να επιδιώξετε προσωπικά ενδιαφέροντα.

Σχεδιάστε για μελλοντικές εμπειρίες

Σκεφτείτε τον χρόνο που θα περάσετε μαζί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Βάλτε στόχους και κάντε σχέδια, καθώς η προσμονή μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ζήλιας.

Θυμηθείτε, η ζήλια είναι ένα κοινό συναίσθημα που μπορεί να διαχειριστεί με κατανόηση, επικοινωνία και αυτοφροντίδα. Αρκεί πάντα να υπάρχει φυσικά η θέληση.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top