Γιατί όταν έχεις σχέση σε φλερτάρουν περισσότερο

Κι όμως υπάρχει επιστημονική εξήγηση

δεσμευμένη φλερτ

Έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πλέον είσαι σε σχέση, ερωτευμένη και ευτυχισμένη.

Παρατηρείς ωστόσο ότι από τη στιγμή που έκανες σχέση, οι προτάσεις και το φλερτ που δέχεσαι είναι πολύ περισσότερο, από την εποχή που ήσουν single. Και δικαίως αναρωτιέσαι «Μα τώρα που έχω σχέση βρήκαν να μου την πέσουν όλοι;». 

Καλοκαιρινά Φλερτ: Τα ζώδια που δεν συνεχίζουν με τους καλοκαιρινούς έρωτες

Ερευνητές, έκαναν ένα πείραμα, ανάμεσα σε γυναίκες, στις οποίες έδειξαν φωτογραφίες αντρών ή και μέρη αντρικών σωμάτων όπως για παράδειγμα τα χέρια. Παρατηρήθηκε λοιπόν, ότι οι περισσότερες όταν μάθαιναν τις βαθμολογίες των υπόλοιπων γυναικών, έτειναν να αλλάζουν τις απαντήσεις τους προκειμένου να συμφωνούν με την πλειοψηφία.

Τρία λάθη που βλάπτουν την καριέρα σου

Το… φαινόμενο αυτό, ονομάζεται «mate choice copying», σε απλά ελληνικά «μίμηση του διπλανού», η οποία μπορεί να συμβαίνει ακόμα και υποσυνείδητα. Όταν για παράδειγμα ένας άντρας κυκλοφορεί με την κοπέλα του, αμέσως αποκτά τα χαρακτηριστικά του σωστού συντρόφου για τις υπόλοιπες γυναίκες (τρελή είναι αυτή που κάθεται μαζί του;) κάτι το οποίο αντίστοιχα συμβαίνει και με εμάς.

Ακριβώς αντίθετα, ένας άντρας που είναι μόνος ή ακόμα χειρότερα αρκετό καιρό μόνος, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη δυσπιστία από το γυναικείο φύλο. Kαι κάπως έτσι, το ζήτημα των σχέσεων είναι απλά ένας φαύλος κύκλος. 

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top