Οκτώ πράγματα που πρέπει να προσέξεις στην κούνια του μωρού σου

Έτσι θα είναι ασφαλές

μωρό-κούνια

Η κούνια, τόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου, όσο και για το χρόνο που το μωρό θα χρειαστεί να μείνει σε αυτήν, πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές με γνώμονα την ασφάλειά του.

Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε:

Η κούνια πρέπει να έχει ένα σχετικά σκληρό στρώμα, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος ασφυξίας του μωρού. Για τον ίδιο λόγο, μη βάζεις το μωρό να ξαπλώσει μαλακές επιφάνειες.

Τα κάγκελα να είναι σταθερά και τα κενά ανάμεσά τους μικρά. Έτσι, θα εξασφαλίσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να χωρέσει το κεφαλάκι του μωρού ανάμεσά τους.

Τρία tips για να βάζεις ευκολότερα το παιδί σου για ύπνο
 

Τα κάγκελα επίσης θα πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος, ώστε να μην μπορεί να σκαρφαλώσει το μωρό, ούτε καν να του έρχονται στο ίδιο ύψος.

Τα κρεμαστά παιχνίδια πάνω από την κούνια είναι πολύ χρήσιμα, όμως αν το μωρό έχει τη δυνατότητα να τα φτάσει, φρόντισε να τα αφαιρέσεις,  όταν χρειαστεί να το αφήσετε για λίγο μόνο του.

Όταν το βάζεις για ύπνο, έλεγξε ότι δεν υπάρχει στην κούνια κάποιο παιχνίδι ή οτιδήποτε άλλο περιττό, το οποίο μάλιστα μπορεί εν δυνάμει να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Εφτά τρόποι που θα βοηθήσουν το παιδί σου να αναπτύξει χαρακτήρα

6. Ακόμα και η θέση της κούνιας παίζει το ρόλο της, με την έννοια ότι δεν πρέπει να έχει εγγύτητα με παράθυρα από τα οποία κρέμονται κορδόνια.

7. Βεβαιώσου ότι η κούνια δεν έχει κανενός είδους φθορά, κυρίως στα ξύλα που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό στο μωρό.

8. Τέλος, είναι προτιμότερο το μωρό να κοιμάται ανάσκελα, με τα σεντόνια καλά τεντωμένα, χωρίς μαξιλάρι και οτιδήποτε άλλο θα κάνει θεωρητικά τον ύπνο του πιο βολικό αλλά όχι απόλυτα ασφαλή.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top