Εφτά τρόποι που θα βοηθήσουν το παιδί σου να αναπτύξει χαρακτήρα

Όλα ξεκινάνε από το σπίτι

παιδί

Η επαφή του παιδιού με το σχολικό περιβάλλον, είναι ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξή του ως ανθρώπου, τόσο νοητικά όσο και συναισθηματικά.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετις ότι την κύρια και βασική δουλειά, εξακολουθείς να την κάνεις εσύ ως μαμά στο σπίτι. 

Μην περιμένετε, λοιπόν, από κανένα… σχολείο να μάθει στο παιδί σου βασικά πράγματα που θα τον βοηθήσουν στην καθημερινότητα του .  Εσύ θα κτίσεις τον χαρακτήρα του και οι πιο κάτω τρόποι θα σε βοηθήσουν πολύ!  Βλέπεις το παιδί σου απογοητευμένο από το σχολείο ή το παιχνίδι με τους φίλους του, επειδή δεν έχει καταφέρει κάτι τόσο καλά όσο τα άλλα παιδιά, δείξε ενδιαφέρον για την απογοήτευσή του.

Tips για να έχει το παιδί σας καλύτερη απόδοση στο σχολείο

Ρώτησε, τι ήταν αυτό που το στενοχώρησε, τι πιστεύει ότι δεν έκανε καλά, τι νομίζει ότι έπρεπε να κάνει. Ενθάρρυνε  το να ξαναπροσπαθήσει και έτσι να μάθει να γίνεται καλύτερο μέσα από τις μικρές αποτυχίες του.

Άφησε το να εκφράσει τις… αντιπάθειές του, όχι σπεύδοντας να του πεις, ότι δεν πρέπει να νιώθει έτσι, αλλά ρωτώντας το, τι είναι αυτό, που του δημιουργεί αυτά τα συναισθήματα.

Όταν είσαι απόλυτα σίγουρη γι’ αυτό που σου περιγράφει, τότε κατέφυγε σε συμπεράσματα και παραινέσεις.

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι, αν το παιδί μάθει να εκτιμά τον ίδιο του τον εαυτό, θα μάθει να σέβεται και τους γύρω του. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top