Τα οφέλη του να μεγαλώνουν τα παιδιά μας μ' έναν σκύλο στο σπίτι

Τι έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας

Σκύλος και παιδιά

Nα ξεκαθαρίσουμε πρώτα πως οι σκύλοι δεν είναι παιχνίδια. Δεν παίρνουμε έναν σκύλο στο σπίτι για να κρατάει συντροφιά στο παιδί μας, ούτε για να ικανοποιήσουμε το καπρίτσιο του. Υιοθετούμε έναν σκύλο, συνειδητοποιημένα, έχοντας ως απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε δια βίου και όχι αν μας κάνει το κρατάμε, αν δεν μας κάνει, τι είχαμε, τι χάσαμε. Οι σκύλοι έχουν ψυχή και, μάλιστα, υπέροχη.

Πόσο έτοιμοι είστε να ζήσετε με έναν σκύλο;

Και αν αποφασίσουμε να του δώσουμε ένα παντοντινό σπιτικό, αυτά που θα κερδίσουμε εμείς και το παιδί μας, θα είναι πολύ περισσότερα. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες που έχουν σκύλο για κατοικίδιο φαίνεται να αναπτύσσουν καλύτερη συμπεριφορά μεγαλώνοντας. Είναι πιο εμπαθή και έχουν υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παιδιών Telethon.

Σε αυτή την έρευνα ανέλυσαν πάνω από 1.600 οικογένειες με παιδιά μεταξύ 2-5 ετών. Το 42% αυτών είχαν σκύλο. Μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν οι γονείς, οι ερευνητές ήταν σε θέση να μετρήσουν τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των παιδιών.

Σκύλος & Άνθρωπος: Μία αμφίδρομη σχέση αγάπης και αφοσίωσης

Τα ευρήματα

  • Παιδιά που έπαιζαν με τον σκύλο τους τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα ήταν 74% πιθανότερο να αναπτύξουν πιο προσεκτική συμπεριφορά.
  • Παιδιά που πήγαιναν βόλτα τον σκύλο μαζί με την οικογένειά τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ήταν 36% λιγότερο πιθανό να έχουν χαμηλή κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη.
  • Παιδιά που μεγάλωσαν με σκύλο, ήταν 23% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν συναισθηματικά προβλήματα. Επιπλέον, ήταν 40% λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα στην επαφή τους με άλλα παιδιά.
  • Ακόμη, το 34% αυτών των παιδιών ήταν πιθανότερο να έχουν συμπεριφορές αλτρουισμού, όπως το μοίρασμα.

Σκύλος και υψηλές θερμοκρασίες: Πώς θα τον προστατέψουμε

Είναι σαφές, λοιπόν, από όλα τα ευρήματα πως η παρουσία του σκύλου στο σπίτι έχει μόνο θετική επίδραση στην ανάπτυξη του παιδιού. Είναι μια σχέση ζωής. Που διδάσκει στα παιδιά να είναι υπεύθυνα, να νοιάζονται για κάτι άλλο πέρα από τον εαυτό τους και να αγαπούν ανιδιοτελώς. 

Πηγή: MyLife

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top