Σε ποια ηλικία αρχίζεις να μοιάζεις περισσότερο στους γονείς σου;

Ενδόμυχα βαδίζεις στα χνάρια τους

γονείς

Mόλις ξεστόμισες την ατάκα στο παιδί σου, κάθεσαι και το κοιτάς έντρομη. Γιατί μόλις είπες μια κουβέντα που σου έλεγε η δικιά σου μάνα και σου έσπαγε τα νεύρα. Και ενδόμυχα είχες υποσχθεί στον εαυτό σου πως δεν θα βαδίσεις στα χνάρια της. Και όμως πανηγυρικά ακολουθείς τα βήματά της. Μην πανικοβάλλεσαι. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

To λένε και κοτζάμ έρευνες. Ο μέσος μέσος όρος ηλικίας γυναικών/ανδρών που ξεκινούν να μοιάζουν περισσότερο στις μητέρες τους/πατέρες τους, είναι το 33 και το 34 αντίστοιχα. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι φαίνεται πώς αλλάζουν και έρχονται πιο κοντά στο πρότυπο των γονιών τους όταν γίνονται και οι ίδιοι γονείς.

Αν λοιπόν ο μέσος όρος απόκτησης ενός παιδιού είναι στα 30 σου έτη, μέχρι τα 33 έχεις ήδη «ομογενοποιηθεί» στο πρότυπο δίπλα στο οποίο ανατράφηκες. Εξαρτάται βέβαια και σε ποια χώρα αναφέρεται η σύγκριση αυτή. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, ο μέσος όρος ηλικίας απόκτησης του πρώτου παιδιού είναι τα 26 χρόνια της μητέρας. Από την άλλη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο μέσος όρος ηλικίας για τον άνδρα για την απόκτηση του πρώτου του παιδιού, είναι στα 33 του χρόνια.

Τέσσερις τρόποι που οι άντρες παίζουν με το μυαλό μας

Ειδικά τα πρώτα χρόνια απόκτησης ενός παιδιού, ένας νέος γονιός λέει και κάνει πολλά από αυτά που αντίστοιχα έλεγε η μητέρα ή ο πατέρας του. ΄Άρα και να θες να διαφοροποιηθείς, ανάλογα με τα ερεθίσματά σου και τον τρόπο που μεγάλωσες, αναπόφευκτα θα ακολουθήσεις κάποια στερεότυπα. 

Το θέμα είναι να μην το παίρνεις κατάκαρδα. Υιοθέτησε τα θετικά των γονιών σου, γιατί δεν μπορεί, κάτι θα έκαναν σωστά οι άνθρωποι και απέρριψε όσα θεωρείς ως λάθη, και αποδείχθηκε πως δεν σου έκαναν καλό στην πορεία. 

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top