Tα πέντε πιο βρώμικα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας

Τα αγγίζεις κάθε μέρα αλλά δεν έχεις πάρει χαμπάρι

5 πιο βρώμικα αντικείμενα

Το ξέρουμε πως φροντίζεις και καθαρίζεις το σπίτι σου, είναι όμως κάποια αντικείμενα που δεν πάει το μυαλό μας ότι είναι τόσο βρώμικα για να τα καθαρίσουμε πιο σχολαστικά.

Ψάξαμε, τα βρήκαμε και σου τα παρουσιάζουμε, φυσικά με τον σωστό τρόπο για να τα καθαρίσεις την επόμενη φορά.  Υπάρχουν βέβαια και κάποια αντικείμενα που είναι πιο βρώμικα από άλλα και δεν σου πάει το μυαλό όταν τα πιάνεις.

Μην πέφτεις άλλο στην παγίδα του ανικανοποίητου

Ο δίσκος κοπής

200 φορές πιο πολλά βακτήρια έχει ένας δίσκος κοπής σε σχέση με το καπάκι της τουαλέτας. Κι αυτό συμβαίνει γιατί πρώτα κόβουμε και μετά ξεπλένουμε με νεράκι αντί να σαπουνίσουμε τον δίσκο. Οπότε πρώτα σαπουνίζεις, μετά ξεπλένεις και έπειτα περνάς με στεγνό πανί, ειδικά στον ξύλινο δίσκο.

Θέλεις να κρατήσεις το άγχος έξω από την κρεβατοκάμαρα; Τι να κάνεις


Το σφουγγαράκι για τα πιάτα

Πόσο περίεργο είναι πως ένα εργαλείο καθαρισμού είναι τόσο βρώμικο που σε έρευνα φάνηκε πως το 10% από τα σφουγγαράκια κουζίνας έχουν πάνω τους μέχρι και σαλμονέλα και e coli και ω θεέ. Κάθε εβδομάδα, βάζε το σφουγγάρι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα (όχι αυτό με τη μεταλλική επιφάνεια και αντικατάστησέ το όσο πιο συχνά μπορείς. 


Η πόρτα του ψυγείου

Η πόρτα που τόσο συχνά ανοίγεις είναι γεμάτη μικρόβια που ήρθαν είτε απέξω είτε από μέσα, οπότε πλύνε την πόρτα, καθάρισέ την με αντισηπτικό και βάλε ξίδι με ζεστό νερό και στο ψυγείο.

Η πετσετούλα της κουζίνας

Μέχρι και σταφυλόκοκκος ζει στις πετσέτες κουζίνας σε ποσοστό 7% οπότε άλλαξε την πετσέτα αυτή τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.Για να καθαρίζεις τις επιφάνειες της κουζίνας, χρησιμοποίησε τα μαντηλάκια καθαρισμού. 


Το πλυντήριο

Μόνο τα εσώρουχά σου μεταφέρουν δεκάδες βακτήρια e coli στο πλυντήριο και αν έχεις τη συνήθεια να αφήνεις τα βρώμικα ρούχα να περιμένουν για μέρες μέσα στο πλυντήριο μέχρι να το γεμίσεις, τα μικρόβια κάνουν απλά πάρτι. Κάνε ένα ωραίο πλύσιμο με χλωρίνη και υφασμάτινο πανί στον κάδο, και πλύνε με σόδα και ξίδι μια φορά τον μήνα.

Επιμέλεια: MyLife Team

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top