Πρέπει το παιδί να διαβάζει στις διακοπές;

Μα το λέει και η λέξη... διακοπές!

κοριτσάκι που διαβάζει στο γκαζόν

Δεν είναι λίγοι οι γονείς, που εύχονται αντί το παιδί να πάρει το ποδήλατο και να εξαφανιστεί με τους φίλους του στην πλατεία, να ανοίξει με χαρά την σχολική του τσάντα, να βγάλει το βιβλίο των μαθηματικών, ή της ιστορίας και από μόνο του να κάνει έστω μια μικρή επανάληψη σε όσα έμαθε την προηγούμενη χρονιά…

Πόσο φυσιολογική, όμως, είναι αυτή η εικόνα;

Η μόνη εποχή που τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να χαρούν τον ήλιο, τις παρέες και τη θάλασσα και να ξεκουράσουν το πνεύμα τους από τον φόρτο του χειμερινού προγράμματος, είναι το καλοκαίρι.

Επίσης, όλοι οι ειδικοί αναφέρουν ότι καθόλου δε θα πρέπει να υποτιμούμε την δυνατότητα που δίνουν οι διακοπές στα παιδιά για φυσική άσκηση. Τους κάνει δύο φορές καλό, το να έρθουν σε επαφή με την φύση, να παίξουν με τις παρέες τους και να γυμνάσουν το σώμα τους με τις αθλοπαιδιές και το κολύμπι.

H άποψή μας όμως είναι, ότι αν το παιδί κάτσει να διαβάσει το καλοκαίρι, θα το κάνει με το ζόρι. Και δε θα συγκεντρωθεί, γιατί το μυαλό του θα είναι στην μπάλα και στις βουτιές. Ας τα αφήσουμε, λοιπόν, να ανασάνουν, να χαρούν απόλυτα τις διακοπές και καλύτερα να ξεκινήσουν την καινούργια χρονιά με δύναμη και όρεξη, παρά κουρασμένα, απογοητευμένα και με καμένο εγκέφαλο.

Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που θα τα βοηθήσουν να ακονίσουν το μυαλό, την σκέψη και τις δεξιότητές τους: να μάθουν σκάκι, να φτιάχνουν παζλ, να παίζουν επιτραπέζια και παιχνίδια γνώσεων, να διαβάσουν εξωσχολικά βιβλία, να εξασκηθούν στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική και βέβαια να ασχοληθούν πιο συστηματικά με ένα σπορ!

Συντάκτης : Τζίνα Σπάρτακου

Πηγή: allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top