IQ 160: Απόψε, Κυριακή 26 Μαρτίου στις 21.00 με διπλό επεισόδιο!

Η συναρπαστική σειρά θα παίζει κάθε Κυριακή στις 21:00

IQ 160, η νέα, εβδομαδιαία συναρπαστική «αστυκωμική» σειρά, που κάνει ΠΡΕΜΙΕΡΑ στο Star, απόψε, Κυριακή 26 Μαρτίου με διπλό επεισόδιο!

Σμαράγδα Καρύδη: «Το αποτέλεσμα στο IQ 160 ξεπέρασε τις προσδοκίες μας»

Πρωταγωνιστές δύο από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς τους, που έχουν αφήσει το προσωπικό τους αποτύπωμα με σπουδαίες ερμηνείες στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία επιστρέφει στη μυθοπλασία μετά από 7 χρόνια απουσίας και ο Νίκος Κουρής!

IQ 160: Σε δύο ημέρες η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της νέας σειράς του Star

#IQ160gr #StarChanneltv

https://www.facebook.com/IQ160greece

 https://twitter.com/IQ160gr

https://www.instagram.com/iq160greece/

Μια αντισυμβατική γυναίκα, που όμως διαθέτει εξαιρετική ευφυΐα αλλά κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί! Ένας ιδιόρρυθμος τυπολάτρης αστυνόμος, που ξαφνικά πρέπει να συνεργαστεί μαζί της για να εξιχνιάσουν εγκλήματα! Το αταίριαστο δίδυμο δεν θα αφήσει κανένα αστυνομικό μυστήριο χωρίς λύση!

Η υπόθεση της σειράς

Η Πηνελόπη Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη), εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βράδυ, πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μίας πρόσφατης δολοφονίας. Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις. Το επόμενο πρωί, ο υπαστυνόμος Αργύρης Καλατζής (Νίκος Κουρής) και η αρχηγός του τμήματος, η Σοφία Χαριτάκη (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου) ανακαλύπτουν την παρέμβασή της, την καλούν για εξηγήσεις και βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Διαπιστώνουν ότι η Πηνελόπη έχει εντοπίσει λεπτομέρειες που οι ίδιοι δεν είχαν προσέξει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι παράξενο, καθώς είναι προικισμένη με πολύ υψηλή ευφυΐα και διαθέτει IQ 160!

Η αρχηγός, εντυπωσιασμένη από τις ικανότητες της Πηνελόπης, επιβάλλει στον απρόθυμο υπαστυνόμο Καλατζή να συνεργαστεί με την ταλαντούχα καθαρίστρια, η οποία, με την αντισυμβατική της σκέψη, θα συνεισφέρει σημαντικά στον εντοπισμό του ενόχου. Παρόλα αυτά, η παρορμητική και απείθαρχη Πηνελόπη δεν ακολουθεί το αστυνομικό πρωτόκολλο και αυτό οδηγεί τον τυπολάτρη Καλατζή στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Σταδιακά στην Πηνελόπη προτείνεται η μόνιμη θέση της συμβούλου της ομάδας στην οποία και εντάσσεται, ζητώντας ωστόσο ένα συγκεκριμένο αντάλλαγμα. Στην ομάδα, εκτός από τον Αργύρη, περιλαμβάνονται ο υπαστυνόμος Β’ Γιώργος Βλαστός (Ηλίας Μουλάς) και η νεαρή ανθυπαστυνόμος Δάφνη Φιλιππίδου (Ελίζα Σκολίδη), υπεύθυνη για τις ηλεκτρονικές έρευνες.

Η Πηνελόπη έχει τρία παιδιά, την έφηβη Μαρίνα (Αγγελική Μάρκου), τον οκτάχρονο Ηλία (Φίλιππος Ελευθερόπουλος) και την έξι μηνών Στέλλα (Μαρία Νεαμονίτη), από δύο συντρόφους, τον Παύλο (Χάρης Παπαδόπουλος) και τον Λαυρέντη (Σωτήρης Δούβρης). Το ανατρεπτικό μυαλό της, ενώ παίρνει ταχύτατες στροφές, συγκρατεί εικόνες, πληροφορίες και αριθμούς, συνδυάζει τα δεδομένα και οδηγείται σε συμπεράσματα που ξαφνιάζουν, δεν την βοηθάει καθόλου ούτε στην προσωπική, ούτε στην επαγγελματική της ζωή. Για αυτό και δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά. Τσακώνεται συνέχεια ακόμη και με τη μητέρα της, την Άσπα (Νέλλη Γκίνη), με αποτέλεσμα οι δυο τους να βρίσκονται σε απόσταση.

Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο τα πηγαίνει καλά είναι ο γείτονάς της, ο Αιμίλιος (Τάσος Παλαντζίδης), ο οποίος αποδέχεται την ιδιαιτερότητά της, τη στηρίζει σε όλα, σαν να είναι δική του κόρη και φροντίζει την ίδια και τα παιδιά της.

Ο Αργύρης δε βλέπει με καλό μάτι την είσοδό της Πηνελόπης στην ομάδα τους και διαφωνεί κάθετα με τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις.

Όμως, αν και φαινομενικά αταίριαστοι και παρά τις κόντρες και τους καυγάδες τους, η Πηνελόπη και ο Αργύρης θα βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν αποτελεσματικά και να εξιχνιάζουν κάθε υπόθεση, που αναλαμβάνουν. Σε κάθε επεισόδιο, η ομάδα αναλαμβάνει μία νέα, περίπλοκη υπόθεση και οδηγείται στην επίλυσή της, χάρη στη συνεργασία με την Πηνελόπη και στην υψηλή νοημοσύνη της!

Σταδιακά, η σχέση της Πηνελόπης και του Αργύρη θα εξομαλυνθεί. Ο σαρωτικός της χαρακτήρας θα παραμείνει ακέραιος και ο υπαστυνόμος θα τη συνηθίσει, σε βαθμό που θα του γίνει απαραίτητη. Σε αυτό, θα συμβάλλει και ο αδερφός του, ο Στέλιος (Κυριάκος Σαλής), ο οποίος τον παροτρύνει να γίνει πιο εξωστρεφής και πιο χαλαρός. Άλλωστε, παρά τις εντυπωσιακές εγκεφαλικές της ικανότητες, η Πηνελόπη είναι ευαίσθητη και αξιαγάπητη!

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ 1ΟΥ & 2ΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ – Απόψε, Κυριακή 26 Μαρτίου στις 21:00

Επεισόδιο 1

Η Πηνελόπη Μουρίκη εργάζεται ως καθαρίστρια στα γραφεία της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών. Ένα βράδυ, ξεσκονίζοντας, ρίχνει τυχαία κάτω ένα φάκελο και αντικρίζει τα στοιχεία μιας δολοφονίας. Το κοφτερό μυαλό της τα επεξεργάζεται σε χρόνο ρεκόρ, εντοπίζει κάποιες αστοχίες και κάνει τις διορθώσεις της στον πίνακα, όπου είναι αναρτημένα τα στοιχεία του εγκλήματος. Ένας άντρας έχει δεχθεί έναν θανάσιμο πυροβολισμό και ύποπτη θεωρείται η δικηγόρος σύζυγός του. Με την παρέμβαση της Πηνελόπης, οι ντετέκτιβ καταλαβαίνουν πως η γυναίκα δεν είναι ένοχη, αλλά έχει απαχθεί από τον δολοφόνο και κινδυνεύει και η ίδια. Ανακαλύπτουν ότι είχε πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς στο οικογενειακό και επαγγελματικό της περιβάλλον και, εξετάζοντας τα στοιχεία, που προκύπτουν, φτάνουν επιτυχώς στη λύση του μυστηρίου. Ύστερα από αυτό, προτείνουν στην Πηνελόπη να γίνει μόνιμη
σύμβουλος του τμήματος και εκείνη δέχεται. Ζητάει, όμως, από τους αστυνομικούς να διερευνήσουν την εξαφάνιση τού πατέρα της μεγάλης της κόρης, ο οποίος χάθηκε μυστηριωδώς πριν από δεκαπέντε χρόνια…

Γκεστ:

-Ορνέλα Λούτη (Έλενα Μεταξά)
-Γιούλη Τσαγκαράκη (Όλγα Μεταξά)
-Όλγα Μιχοπούλου (Κλαίρη Λιβάνη)
- Χρήστος Γεωργαλής (Τάκης Αλεξιάδης)
-Δημήτρης Δεγαϊτης (Νίκος Βρανάς)
-Τάνια Παλαιολόγου (Μαρία Στεργίου)

Επεισόδιο 2

Η Πηνελόπη είναι παρορμητική και απείθαρχη. Δε δίνει σημασία στο πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα να εξοργίζει τον υπαστυνόμο Αργύρη Καλατζή. Παρόλο, όμως, που η συμπεριφορά της τον βάζει σε μπελάδες, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το ταλέντο της.

Στην καινούργια υπόθεση που προκύπτει, ένας άντρας βρίσκεται πνιγμένος στη μπανιέρα, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, όπου έχει πάει με ψεύτικο όνομα. Με τη βοήθεια της Πηνελόπης, ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη μιας μεσιτικής εταιρίας, που χρεοκόπησε. Ύστερα από αυτό, επιδίωξε να εκμεταλλευτεί οικονομικά κάποιες εύπορες κυρίες και προφανώς κάποιος τον εκδικήθηκε γι’ αυτό. Καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται, ο Αργύρης και η Πηνελόπη καταλαβαίνουν ότι καθένας από τους υπόπτους είχε ένα λόγο να επιθυμεί το θάνατό του.

Την επόμενη ημέρα, η Πηνελόπη τακτοποιεί κάποια παλιά πράγματα και ανακαλύπτει ένα βίντεο, όπου ο Παύλος τσακώνεται με την Άσπα, τη μητέρα της. Ο Καλατζής το βλέπει και εκείνος και αναρωτιέται αν αυτός ο τσακωμός συνδέεται με την εξαφάνισή του Παύλου.

Γκεστ:

-Ξανθή Γεωργίου (Τίνα Λουιζίδου)
-Κώστας Μαγκλάρας (Γρηγόρης)
-Νικόλ Δημητρακοπούλου (Κλειώ Σαμπάνη)
-Στέλλα Αντύπα (Εύα Ρασιά)
-Παναγιώτης Μαργέτης (Λουκάς Ρασιάς)
-Νεφέλη Πετσάλη (Κάτια Λουϊζιδου)
-Ορέστης Τσαν (ράφτης)

Δράση, αγωνία, αστυνομικό μυστήριο αλλά και γέλιο, σε μια σειρά, που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, με εξαιρετικούς και αγαπημένους πρωταγωνιστές: Σμαράγδα Καρύδη (Πηνελόπη Μουρίκη), Νίκος Κουρής (Αργύρης Καλατζής), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Σοφία Χαριτάκη), Ηλίας Μουλάς (Γιώργος Βλαστός), Ελίζα Σκολίδη (Δάφνη Φιλιππίδου), Σωτήρης Δούβρης (Λαυρέντης Γκανάς), Χάρης Παπαδόπουλος (Παύλος Νταϊφάς)

Στο ρόλο του Αιμίλιου Παναγούλη, ο Τάσος Παλαντζίδης.

Στο ρόλο της Άσπας Μουρίκη, η Νέλλη Γκίνη.
Επίσης συμμετέχουν: Αγγελική Μάρκου (Μαρίνα Μουρίκη) και οι μικροί Φίλιππος Ελευθερόπουλος (Ηλίας Μουρίκης – Γκανάς) και Μαρία Νεαμονίτη (Στέλλα Μουρίκη – Γκανά).

Σενάριο: Βίκυ Αλεξοπούλου
Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης GSC
Εxecutive Producer: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνογράφος: Γιάννης Δούμας
Ενδυματολόγος: Κική Γραμματικοπούλου
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Παραγωγός: BARKING WELL MEDIA

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top