Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision!

«What They Say» ο τίτλος του τραγουδιού, που έγραψε μόνος του

Η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ θα είναι με τον νεαρό Βίκτωρα Βερνίκο και το τραγούδι «What they say»

O Βίκτωρ Βερνίκος είναι ο νεαρός καλλιτέχνης που θα ανέβει στη σκηνή της Eurovision τον Μάιο στο Λίβερπουλ. Ο 16χρονος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο μουσικό διαγωνισμό με το τραγούδι «What They Say», που έγραψε ο ίδιος.

Victor Vernicos: Το φαβορί της Ελλάδας για τη Eurovision στο Breakfast@Star

 


Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την επιλογή του νεαρού τραγουδιστή

Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2023 στο Λίβερπουλ.

Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, βέβαια, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Ο Βίκτωρας Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση.

Ο Victor Vernicos, που ανήκει στο roster της Panik Records, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια.  Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top