Κάτια Μακρή: Η παρουσίαση του δελτίου στο Star και η πιο δύσκολη στιγμή της

Η γνωστή δημοσιογράφος έδωσε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Δείτε στο βίντεο την πρεμιέρα της στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο η αρχισυντάκτρια του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star, σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και παρουσιάστρια του μεσημβρινού δελτίου, Κάτια Μακρή.

Την απασχολούν τα νούμερα τηλεθέασης, την «λύγισαν» οι εικόνες στο Μπέργκαμο με τα φορτηγά που μετέφεραν νεκρούς από τον κορωνοϊό και στόχος της είναι να ενημερώνεται πολύ καλά για όλα τα θέματα που παρουσιάζει και σχολιάζει στα δελτία ειδήσεων του Star.

Φέτος, ανέλαβε την παρουσίαση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων και για εκείνη δεν έχει μεγάλη διαφορά: «Δημοσιογράφος στη μία περίπτωση, δημοσιογράφος και στην άλλη. Αυξάνονται μεν οι ευθύνες, αλλά η ουσία είναι η ίδια».

Υψηλά ποσοστά τηλεθέασης για τα δελτία ειδήσεων του Star 

Την αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης και θεωρεί ότι η παρουσίαση δεν έχει να κάνει με το φύλο: «Ας το πάμε ανάποδα: υπάρχει κάτι που δε με αγχώνει; Όχι! Με απασχολεί να είναι όλα όπως πρέπει, οι ειδήσεις σωστά ιεραρχημένες, να είμαι εγώ πολύ καλά ενημερωμένη για τον κορωνοϊό, την οικονομία, την πολιτική, ακόμα και για το τι καιρό θα κάνει αύριο. Φυσικά με αγχώνουν και τα νούμερα τηλεθέασης, όπως όλους όσοι δουλεύουμε στην τηλεόραση… Δε νομίζω ότι οι τηλεθεατές το σκέφτονται με βάση το φύλο. Νομίζω το κριτήριο είναι ποιος τους πείθει ότι πατάει πιο γερά στα πόδια του και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στον παρουσιαστή αλλά και στον ειδησεογραφικό μηχανισμό και στα ανακλαστικά του».

Για τη διευθύντρια Ειδήσεων του Star, Μάρα Ζαχαρέα, και τις αλλαγές που έκανε στο δελτίο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Μάρα Ζαχαρέα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διεύθυνση ειδήσεων έβαλε έναν στόχο: ένα δελτίο γρήγορο, πολυθεματικό, με αποκλειστικές ειδήσεις και φρέσκια ματιά. Επίσης ένα δελτίο με καλοδουλεμένη οπτικοποίηση, το οποίο δεν προσπαθεί να επιβάλλει άποψη. Αφήνει τους τηλεθεατές να τη σχηματίσουν, αφού τους δώσει όλα τα δεδομένα. Η μεγάλη του απήχηση και οι σταθερές πρωτιές του δείχνουν ότι το στοίχημα κερδήθηκε».

Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star: 714.000 μέσος όρος τηλεθεατών τον Νοέμβριο

Η πιο δύσκολη στιγμή της στον «αέρα» ήταν στο Alter όταν έπεσε ένα τραπέζι στα πόδια της και χτύπησε: «Στο ALTER έπεσε στα πόδια μου το τραπέζι την ώρα που σχολίαζα. Επιστράτευσα το κουράγιο μου, χαμογέλασα αμήχανα και ολοκλήρωσα τη φράση μου με συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να φύγει η κάμερα από πάνω μου. Οι μελανιές έμειναν δέκα μέρες, αλλά στον “αέρα” κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Στην τηλεόραση τελικά δεν έχει σημασία τι νιώθεις αλλά τι δείχνεις».

Κάτια Μακρή

Για την Κάτια Μακρή η είδηση της χρονιάς είναι αναμφισβήτητα η πανδημία και αυτό που τη συγκλόνισε ήταν οι εικόνες από το Μπέργκαμο με τα φορτηγά που μετέφεραν σορούς. Ακόμα τόνισε: «Ο ενθουσιασμός των γιατρών κάθε φορά που αποσωληνώνουν έναν ασθενή και του δίνουν δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Με θύμωσε πολύ και η ιστορία στη Νίκαια, με τον καθηγητή που μαχαίρωσε το σκυλάκι. Αυτή την κτηνωδία πώς να την αντέξεις;».

«Η προοπτική ότι μπορεί σύντομα να έχουμε ένα εμβόλιο και να βγάλουμε τις ζωές μας από τον “πάγο”. Αν και είμαι σίγουρη ότι, όταν φτάσει εκείνη η ώρα, θα διχαστούμε σε υπέρμαχους και αρνητές. Είναι λίγο στο DNA μας οι αχρείαστοι καβγάδες» είπε για το νέο που τη χαροποίησε.

Χρόνος για προσωπική ζωή δεν υπάρχει, όπως είπε: «Σχεδόν καθόλου, γι’ αυτό και μερικές φορές θυμώνω. Συνέρχομαι αμέσως βέβαια, σκεπτόμενη ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί συνάδελφοι που δεν έχουν δουλειά. Άρα το να διαμαρτύρομαι γιατί δεν μπορώ να πιώ καφέ με μια φίλη ή να πάω γυμναστήριο είναι γκρίνια πολυτελείας».

Στιλιστικά φροντίζει να είναι πάντα χαλαρή εντός και εκτός τηλεόρασης: «Και εντός τηλεόρασης είμαι πιο χαλαρή. Δεν έχω φορέσει ποτέ πολύ ψηλά τακούνια, γιατί ούτε όρθια δεν μπορώ να σταθώ, όχι να περπατήσω!»

 

Δείτε όλα τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top