Ο Τσε Γκεβάρα… ζει μέσα από ένα δυναμικό φιλμ!

Το έργο «Che: Ο επαναστάτης» βγαίνει στους κινηματογράφους στις 13/09

Ο Τσε Γκεβάρα ζει… Δεν πρόκειται για μια ακόμα ευφάνταστη θεωρία που θέλει τους θρύλους να ζουν σε ένα μακρινό νησί ήρεμοι και απομονωμένοι.

Ο Ερνέστο Γκεβάρα Ντελα Σέρνα  επιστρέφει ξανά στην πρώτη γραμμή, λες και έφυγε ποτέ, μέσα από το φιλμ του Στίβεν Σόντερμπεργκ.

 Το έργο «Che: Ο επαναστάτης» είναι ένα δυναμικό κράμα με στοιχεία ντοκιμαντέρ και ταυτόχρονα αποτελεί ένα πολεμικό έπος. Στο φιλμ, που προβάλλεται για πρώτη φορά στη Ελλάδα, βλέπουμε τον Τσε να οργανώσει μια μικρή ομάδα με σκοπό να οργανώσουν τη μεγάλη επανάσταση της Λατινικής Αμερικής, ο ανταρτοπόλεμος έχει μόλις ξεκινήσει.

Ο Μπενίτσιο Ντελ Ντόρο για να «συναντήσει» τον ρόλο του Γκε Βάρα προετοιμάστηκε για 7 χρόνια, το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.. Εντυπωσίασε τόσο με την ομοιότητα του όσο με την ερμηνεία του και κέρδισε το βραβείο αντρικού ρόλου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ στις Κάννες.

Στις 9 Οκτωβρίου του 1967 ο Αργεντίνος επαναστάτης  και ηγέτης των Γκερίλα έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του βολιβιανού στρατού, ήταν 39 ετών.

Τα τελευταία του λόγια στους δολοφόνους του,  έκλειναν το μάτι στην αθανασία «Θα σκοτώσετε έναν άνθρωπο, όχι τις ιδέες μου». Σήμερα 90 χρόνια από την γέννηση του η φωνή μοιάζει ακόμα να αντηχεί στην αίθουσα του ΟΗΕ.

Η ταινία «Che: Ο επαναστάτης» θα προβάλλεται από την Πέμπτη στους κινηματογράφους.

Της Έλγκα Νταιφά

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top