Οι άνθρωποι πίσω από το MasterChef!

Ξεκινά δυναμικά την Πέμπτη 4 Μαϊου στις 21:00

Το πιο MasterChef από τα MasterChef βρίσκεται στο Star! Το MasterChef, η εκπομπή μαγειρικής, που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες, ήρθε στο Star!

Ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής θα αναδείξει τον κορυφαίο Έλληνα MasterChef. Το πάθος και το ταλέντο των διαγωνιζόμενων στην κουζίνα και η αγάπη για τη μαγειρική είναι τα στοιχεία, που ξεχωρίζουν τον νικητή που θα κερδίσει, πέρα από τον τίτλο του MasterChef και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

 

Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα που αγαπούν την μαγειρική συμμετέχουν στις auditions, προκειμένου να ξεχωρίσουν οι 50 καλύτεροι. Οι  δοκιμασίες εξετάζουν τις ικανότητες των υποψηφίων ούτως ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μόνο οι 20 καλύτεροι.

 

Ιδιαίτερο ρόλο στην αναζήτηση του Έλληνα MasterChef έχει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Είναι η «μαγειρική ψυχή» πίσω από το MasterChef καθώς θα δημιουργεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων.

 

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία με την πτώση του τείχους του Βερολίνου… αλλά 7 χρόνια νωρίτερα…

Με το που τελείωσε το λύκειο γράφτηκε σε μια σχολή μαγειρικής, την οποία όμως δεν τελείωσε ποτέ.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην μαγειρική στο Semiramis και μετά πήρε την απόφαση να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάει στο Λονδίνο ώστε να εξελίξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του κοντά στον διάσημο και ιδιόρρυθμο Gordon Ramsey.

Εκεί έμεινε για περίπου ένα χρόνο και το μόνο που πρόλαβε να δει από το Λονδίνο ήταν το επιβλητικό ρολόι του Big Βen… και αυτό επειδή ήταν ορατό από το νυχτερινό λεωφορείο,  που έπαιρνε το βράδυ για να γυρίσει στο σπίτι.

Έπειτα αποφάσισε να επιστρέψει και να μετουσιώσει σε μαγειρικές δημιουργίες όσες εμπειρίες, με τόσο κόπο είχε συλλέξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον Jerom Seres. Μία κίνηση που τον δικαίωσε σχεδόν αμέσως αφού σε διάστημα 6 μηνών πήραν μαζί το πρώτο τους αστέρι Michelin. Την ίδια περίοδο συνδύαζε την εργασία του στο εστιατόριο με  αμισθί απασχόληση  σε έναν φούρνο και ένα κρεοπωλείο.

Όντας σε μία από τις πιο παραγωγικές φάσεις της ζωής του, το ίδιο καλοκαίρι πήγε στην Σαντορίνη και ανέλαβε ένα εστιατόριο στην Οία, τον ΠΑΠΑΓΑΛΟ.

 

Αποφασισμένος να μάθει όσα περισσότερα μπορεί επάνω στην γαστρονομία πήγε οδηγώντας με το αυτοκίνητο του στην Δανία στο Νόμα για φαγητό  και στην επιστροφή του έκανε μια παράκαμψη πηγαίνοντας στο Σαν Σεμπαστιαν, όπου και δούλεψε στο MUGARITZ, την εποχή που ήταν το 3ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.

Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε το ΑΛΕΡΙΑ, το οποίο βραβεύθηκε από το Αθηνόραμα. Εκείνη την περίοδο μπαίνει για πρώτη φορά στη ζωή του και το MasterChef, όπου συμμετέχει ως Food and Beverage Manager.

Επόμενο βήμα του ήταν η Γερμανία, όπου ανέλαβε ένα εστιατόριο χωρίς όμως ποτέ να μπορέσει να προσαρμοστεί εκεί, με αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες να επιστρέψει. Μετά την Γερμανία ανέλαβε διάφορα μαγαζιά ως σεφ και ως σύμβουλος.

Σήμερα είναι executive chef στο εστιατόριο Feedέλ Urban Gastronomy, που ανήκει στον όμιλο Momentum και που πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκπομπής έχει ο βετεράνος πια, Πάνος Γεωργίου, που σκηνοθέτησε και τους δύο προηγούμενους κύκλους MasterChef, executive producer είναι ο σπεσιαλίστας Νίκος Χριστοφόρου, project manager είναι η έμπειρη Νίκη Καρνασιώτη ενώ την εκφώνηση έχει αναλάβει ο ταλαντούχος, Σολ Σαλτιέλ.

(Λεωνίδας Κουτσόπουλος)

Το MasterChef είναι γεμάτο ένταση, ανταγωνισμό, δημιουργία, έμπνευση και συγκίνηση. Το πιο MasterChef από τα MasterChef βρίσκεται στο Star!

 

Η μάχη για την ανάδειξη του επόμενου Έλληνα MasterChef, με έπαθλο 50.000 ευρώ, ξεκινά δυναμικά την Πέμπτη 4 Μαϊου στις 21:00.

 

Η εκπομπή θα προβάλλεται καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) στις 21:00.

Από τις 10/5 θα προβάλλεται και σε επανάληψη καθημερινά στις 14:00.

 

Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου

Executive Producer: Νίκος Χριστοφόρου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Project Manager: Νίκη Καρνασιώτη

Σκηνογράφος: Βιβή Χαριάτη

Food and beverage manager: o chef Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Αρχισυνταξία: Δέσποινα Γρηγοροπούλου, Κατερίνα Πόθα

Εκφωνητής : Σολ Σαλτιέλ

Οργάνωση Παραγωγής : Νίκος Κεντζέας

Εκτέλεση παραγωγής: Green Pixel Productions

 

MasterChef on STAR

https://www.facebook.com/MasterChefGR

https://twitter.com/masterchefgr

https://www.instagram.com/masterchefgr/

#MasterChefGR

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top