Κατάληψη στα γραφεία της «Αυγής» από ομάδα αντιεξουσιαστών

Διμοιρία των ΜAT έχει αποκλείσει την είσοδο-Πρώτη ανάρτηση:30-01-2017 18:34

Κατάληψη πραγματοποιούν στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 12, στην Ομόνοια.

Στο σημείο έχει σπεύσει διμοιρία των ΜAT, η οποία έχει αποκλείσει την είσοδο των γραφείων της εφημερίδας.

Σε ανάρτηση που έκαναν στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του απεργού πείνας Mohamed A. 

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Από τις 13 του Δεκέμβρη, ο Μοχάμεντ Α. κάνει απεργία πείνας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση απέλασής του και να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Σήμερα (30/01) διανύει την 48η ημέρα απεργίας. Η κατάσταση του τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά είναι ιδιαίτερα άσχημη. Ο Μοχάμεντ διώκεται από το αιγυπτιακό στρατοκρατικό καθεστώς, γιατί επέλεξε να δημοσιοποιήσει βίντεο με τις δολοφονίες οπαδών του εκλεγμένου προέδρου Μόρσι από το καθεστώς του Αλ Σίσι κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος που έγινε το καλοκαίρι του 2013. Το ηλεκτρονικό του ίχνος εντοπίστηκε, και από τότε διώκεται από το αιγυπτιακό καθεστώς ενώ έχουν διατυπωθεί και άμεσες απειλές για τη ζωή του. Έφυγε από την Αίγυπτο και πλέον βρίσκεται στην Ελλάδα από τον Απρίλη του 2015. Ζητάει πολιτικό άσυλο προκειμένου να προστατευθούν η ζωή και η ελευθερία του, οι οποίες απειλούνται άμεσα. Από τον Οκτώβριο του 2016, ο Μοχάμεντ βρίσκεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης στην Γ.Α.Δ. Λέσβου, καθώς έχουν απορριφθεί τα αιτήματά του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Σύμφωνα με το ελληνικό κράτος πρόκειται να απελαθεί άμεσα.

Σήμερα (30/01) επιλέξαμε να καταλάβουμε τα γραφεία της εφημερίδας Αυγή σαν μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης στον Μοχάμεντ και τον αγώνα του. Η Αυγή αποτελεί άλλη μια δομή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκτελεί χρέη προπαγανδιστικού και ιδεολογικού οργάνου και γραφείου τύπου της αριστερής διαχείρισης της εξουσίας».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top