«Telegraph»: τι αποκαλύπτει για την επίσκεψη της Αλαμουντίν στην Ελλάδα

Στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

 «Telegraph»: τι αποκαλύπτει για την επίσκεψη της Αλαμουντίν στην Ελλάδα

​Από τα πρώτα θέματα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» είναι η επικείμενη επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Ελλάδα, στις 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του αιτήματος για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα!

«Η Αμάλ Αλαμουντίν, δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα βρεθεί στην Ελλάδα για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση, λίγους μήνες μετά την παρέμβαση του άντρα της, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών. Όταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ μίλησε για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς θαυμαστές του και θλίψη μεταξύ βουλευτών που αντιτίθενται σθεναρά στην άποψή του. Τώρα αποδεικνύεται ότι το ενδιαφέρον του ηθοποιού μπορεί να σχετίζεται από την ευαισθησία που δείχνει στο ελληνικό ζήτημα η σύζυγός του», αναφέρει η εφημερίδα.

Επισημαίνοντας πως η 36χρονη δικηγόρος θα συναντηθεί και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το δημοσίευμα καταλήγει: «η Αμάλ Αλαμουντίν έχει ήδη συμβουλεύσει την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα και θα συμμετέχει στην αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του Τζέρφρι Ρόμπερτσον, δικηγόρου με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο κ. Ρόμπερτσον και η κα. Αλαμουντίν θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επιστροφή των Γλυπτών, χωρίς να εξελιχθεί σε μία νομική υπόθεση κατά της Βρετανίας. Η Ελλάδα περιμένει από την βρετανική κυβέρνηση να αποφασίσει αν θα πάει μέρος σε μία διαδικασία διαμεσολάβησης, που έχει προτείνει η UNESCO».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top