Aυγά: Ανεβάζουν ή όχι τη χοληστερίνη; Τι έδειξε έρευνα

Τα αυγά κάνουν ή όχι καλό στην καρδιά;

Αν σας αρέσουν τα αυγά έχετε περιορίσει όμως την κατανάλωσή τους καθώς πιστεύετε πως ανεβάζουν τη χοληστερίνη, σας έχουμε καλά νέα!

Έχεις χοληστερίνη; Εφτά tips για να τη μειώσεις

Πρόσφατη έρευνα που σημειώθηκε παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες στην ετήσια συνάντηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (American College of Cardiology) στην Άτλαντα, έδειξε πως τα αυγά δεν αυξάνουν τελικά τη χοληστερίνη.

Ποιο φρούτο μειώνει αισθητά τη χοληστερίνη;

Αντίθετα, η ίδια έρευνα έδειξε πως το συγκεκριμένο τρόφιμο κάνει καλό στην καρδιά όσους πάσχουν από καρδιαγγειακές νόσους.

140 άτομα ηλικίας πάνω των 50 ετών που είχαν καρδιαγγειακή νόσο ή διέτρεχαν υψηλό κίνδυνο εμφάνισής, πήραν μέρος στην έρευνα.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, σε εκείνους που κατανάλωναν 12 αυγά εβδομαδιαίως και σε αυτούς που δεν κατανάλωναν καθόλου. 

Πίνεις εσπρέσο; Πόσες πιθανότητες έχεις να ανεβάσεις χοληστερίνη

Μετά μέτρησαν τους  βασικούς δείκτες της  HDL και την LDL-χοληστερόλη καθώς και την υγεία της καρδιάς τους σε μια περίοδο μελέτης τεσσάρων μηνών.

«Γνωρίζουμε ότι η καρδιαγγειακή νόσος προκαλείται, σε κάποιο βαθμό, από την υψηλή αρτηριακή πίεση, την υψηλή χοληστερόλη, το αυξημένο δείκτη μάζας σώματος και το διαβήτη. Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το εάν τα αυγά είναι ασφαλή ή όχι για κατανάλωση, ειδικά για άτομα που έχουν ή διατρέχουν κίνδυνο για καρδιακή νόσο»  δήλωσε η Nina Nouhravesh, MD, ερευνήτρια στο Duke Clinical Research Institute στη Βόρεια Καρολίνα και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η κατανάλωση αυγού μόνο καλό κάνει αρκεί να μη συνδυάζεται με μπέικον, τυριά και βούτυρα, γιατί αυτά τελικά αυξάνουν τη χοληστερίνη. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top