3 πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 30 για πιο σφιχτό δέρμα στα 60!

Tων φρονίμων τα παιδιά… ξέρουν πώς να φροντίζουν το πρόσωπό τους!

κοπελα

Μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο γερνά το δέρμα σου εξαρτάται από τη γενετική, αλλά έχεις τον έλεγχο σε κάποιο βαθμό. Από την έκθεση στον ήλιο μέχρι τη διατροφή και τα εξειδικευμένα προϊόντα και όχι μόνο, υπάρχει μια πληθώρα παραγόντων που είναι στον διάθεσή σου. Αυτό σημαίνει ότι, εάν το είσαι συνειδητοποιημένη, μπορεί να είσαι σε θέση να σου προσφέρεις το πιο σφριγηλό, πιο υγιές δέρμα μετά από 20 ή 30 χρόνια – αλλά να θυμάσαι όλα έχουν να κάνουν με τη συνέπεια.

6 τρόποι για να παραμείνεις κομψή ακόμα και μια βροχερή μέρα

Μικρορεύματα

Πρώτον, θεραπείες μικρορεύματος. Μπορείτε να απολαύσεις μια περιποίηση προσώπου με μικρορεύματα για να αποκομίσεις αυτά τα οφέλη ή να επενδύσεις σε ένα εργαλείο μικρορεύματος στο σπίτι· το τελευταίο μπορεί να είναι πιο οικονομικό εάν σκοπεύεις να διατηρήσετε αυτό το τελετουργικό.

Το μικρορεύμα είναι ένα πολύ μικροσκοπικό ηλεκτρικό ρεύμα που μιμείται τους φυσικούς παλμούς του σώματός σου. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί ρεύματα για να επικοινωνεί μέσω των νευρολογικών μας οδών, όπου στέλνει συνεχώς σήματα. Αυτό που γίνεται με αυτήν την τεχνολογία είναι να μιμείται αυτά τα ρεύματα και μεταφέροντάς τα στους μύες του προσώπου. Αυτοί οι παλμοί διεγείρουν τους μυς να δράσουν νεότεροι. Το θέμα είναι ότι οι μύες του προσώπου δεν μπορούν να πουν αν το σήμα προέρχεται από τον εγκέφαλο ή από αυτή τη συσκευή.

Λειτουργεί επίσης διεγείροντας και ενισχύοντας τους μυς. Διεγείρει τους μυς του προσώπου κάτω από το δέρμα, κάτι που θα βοηθήσει στη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, θα τονώσει το δέρμα και θα μειώσει τις ρυτίδες.

Και δεν χρειάζεται να περιμένεις να εμφανιστούν οι ρυτίδες για να χρησιμοποιήσεις αυτά τα εργαλεία. Οι συσκευές μικρορεύματος χρησιμοποιούνται καλύτερα για την πρόληψη και τη συντήρηση και ως εκ τούτου μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από τα 20 σου.

Βλέπεις, χάνεις 1% κολλαγόνου ετησίως ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του '20, το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί με λεπτές γραμμές και χαλάρωση του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. Άρα όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για την υποστήριξη του κολλαγόνου.

Συμπληρώματα κολλαγόνου

Μιλώντας για το κολλαγόνο, μπορείς να σκεφτείς να πάρεις συμπληρώματα κολλαγόνου στα 30 σου ή πολύ πριν.

Η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα πεπτίδια κολλαγόνου είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ελαστικότητα του δέρματος και την πυκνότητα του δέρματος. Πώς; Λοιπόν, τα πεπτίδια υδρολυμένου κολλαγόνου έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην προώθηση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου από το σώμα και άλλων μορίων που συνθέτουν το δέρμα, όπως η ελαστίνη και η φιμπριλλίνη.

Τώρα, πολλοί αρνητές του κολλαγόνου δηλώνουν ότι το μόριο είναι πολύ μεγάλο για να απορροφάται εύκολα και ότι όλα αυτά τα συμπληρώματα είναι διαφημιστικά. Όμως, η έρευνα έχει δείξει ότι τα υδρολυμένα πεπτίδια κολλαγόνου απορροφώνται πιο εύκολα από την κυκλοφορία του αίματος και το σώμα σας από ό,τι τα κανονικού μεγέθους μόρια κολλαγόνου.

Όπως μπορείτε να πείτε, η ποιότητα των συμπληρωμάτων είναι σημαντική όταν πρόκειται για το κολλαγόνο (και οποιοδήποτε συμπλήρωμα για αυτό το θέμα), επομένως επενδύστε τα χρήματά σας σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.

Μια σταθερή συνειδητή ρουτίνα

Μερικά από τα καλύτερα συστατικά για υγιή γήρανση του δέρματος είναι η ρετινόλη, τα πεπτίδια και, φυσικά, το αντηλιακό. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο σπουδαία μπορεί να είναι η σειρά προϊόντων σου, αυτοί οι οροί και οι κρέμες δεν θα κάνουν πολλά αν δεν είσαι συνεπής.

Αν και είναι δίκαιο να αλλάζεις τη ρουτίνα σου κάθε τόσο, θα πρέπει να δίνεις στα προϊόντα σου χρόνο να λειτουργήσουν προτού τα αλλάξεις. Η ρετινόλη, για παράδειγμα, μπορεί να πάρει αρκετές εβδομάδες ή ακόμη και μήνες για να δώσει αποτελέσματα σε μερικούς ανθρώπους. Άλλα συστατικά, όπως η βιταμίνη C και το γλυκολικό οξύ, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση της υπερμελάγχρωσης και να υποστηρίξουν έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος, αλλά δεν λειτουργούν από τη μια μέρα στην άλλη.

Η καθημερινή ρουτίνα σου μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να διατηρείς το δέρμα σου σφιχτό, ενυδατωμένο και υγιές, αλλά πρέπει να δεσμευτείς στη διαδικασία για να δείς και να αισθανθείς τα μέγιστα αποτελέσματα.

Πηγή allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top