Διαλειμματική Νηστεία: Τα λάθη που κάνεις και δεν έχεις αποτέλεσμα

Γιατί ενώ μένεις νηστικιά δεν χάνεις κιλά;

Το fasting περιορίζει τις ώρες που μπορείς να καταναλώνεις τροφή μέσα στην ημέρα και δίνει ένα μεγάλο χρονικό σημείο νηστείας, ενώ κερδίζει συνεχώς περισσότερους υποστηριχτές.

Aυτό είναι το light ρόφημα με τα πολλαπλά οφέλη

Αυτό το διατροφικό μοτίβο, το οποίο περιορίζει πόσες ώρες την ημέρα τρώει ένα άτομο, έχει συνδεθεί με τη γνωστική λειτουργία, την υγεία του ανοσοποιητικού και την απώλεια βάρους.

Γιατί όμως ενώ ακολουθείς την διαλειμματική νηστεία δεν βλέπεις να μειώνεται ο αριθμός στη ζυγαριά; Πιο κάτω θα βρεις 5 πράγματα που ίσως κάνεις και επηρεάζεις την προσπάθεια σου:

Παίρνεις θερμίδες που δεν τις καταλαβαίνεις 

Όταν μιλάμε για διαλειμματική νηστεία σημαίνει να καταναλώνεις μηδέν θερμίδες - ή σχεδόν μηδενικές θερμίδες - κατά τη διάρκεια των ωρών της νηστείας. Ωστόσο, μπορεί να προκύπτουν μερικές ατασθαλίες τις οποίες ούτε εσύ η ίδια καταλαβαίνεις. Ακόμη και η ελάχιστη δόση κρέμας στο καφέ σου μπορεί να σε βγάλει από τον δρόμο του fasting.

Τρως περισσότερο 

Η διαλειμματική νηστεία συνήθως σε βοηθάει να ελέγχεις το φαγητό που καταναλώνεις χωρίς να χρειάζεται να μετράς θερμίδες. Μια έρευνα που εξέτασε τις επιπτώσεις της διαλειμματικής νηστείας στην απώλεια βάρους διαπίστωσε ότι τα άτομα σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα νηστείας συνήθως δεν έτρωγαν υπερβολικά κατά τη διάρκεια των περιόδων φαγητού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ήπια έως μέτρια απώλεια βάρους. Αλλά για μερικούς ανθρώπους, το σπάσιμο της νηστείας μπορεί να μοιάζει με πρόσκληση για κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων τροφής με πολλές θερμίδες.

Υπερβολικός καφές 

Φυσικά, και η αγαπημένη σου καφεΐνη μπορεί να υπάρχει στη διαλειμματική νηστεία που ξεκίνησες, αφού βοηθάει στη μείωση της όρεξης για φαγητό, ενώ ταυτόχρονα δίνει boost ενέργειας. Ωστόσο, κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να παρατείνει αυτές τις αυξήσεις, καθιστώντας τον οργανισμό σου λιγότερο ευαίσθητο στην ινσουλίνη και πιο πιθανό στο να αποθηκεύσεις λίπος.

Λάθος φαγητά

Ότι ακολουθείς μια διαλειμματική νηστεία δε σημαίνει ότι τις "ελεύθερες ώρες" μπορείς να τρως χωρίς μέτρο πίτσα, πατάτες τηγανητές και αναψυκτικά. Αυτά τα τρόφιμα και τα ποτά θα εκτοξεύσουν και στη συνέχεια θα μειώσουν απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης σου, γεγονός που θα προκαλέσει σύγχυση στο σάκχαρο στο αίμα σου.

Δεν έχεις καλές συνήθειες ζωής

Φυσικά, η  διαλειμματική νηστεία είναι μία εξαιρετική συνήθεια για την καθημερινότητα και την διατροφή σου. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να έχεις και άλλα καλά habits. Καλή ποιότητα ύπνου, διαχείριση άγχους, πνευματικότητα σε όλα τα πλαίσια της ζωής σου και πολλά πολλά ακόμη.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: Mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top