Τι να φας πριν την προπόνηση για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα

Οι νόστιμες τροφές που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις σου

Δες στο βίντεο μερικές ωραίες ιδέες για το "τι μπορείς να φας πριν την προπόνηση"

Η κατανάλωση των σωστών snacks πριν από την άσκηση στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει στην προπόνησή μας, προσφέροντας την απαραίτητη ενέργεια για τη βέλτιστη απόδοσή μας. Ιδανικά, το snacks πριν την προπόνηση θα πρέπει να περιέχουν μια ισορροπία υδατανθράκων, πρωτεΐνης, αλλά και μικρή ποσότητα υγιεινών λιπαρών, που μας προετοιμάζουν για την κόπωση που θα υποστεί ο οργανισμός από την άσκηση. Ακολουθούν πέντε επιλογές snacks που μπορείς να έχεις υπόψη σου.

Θέλεις κάτι γλυκό; Δες μερικές light επιλογές
 

Στραγγιστό γιαούρτι με μούρα

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ενώ τα μούρα παρέχουν υδατάνθρακες και αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας. Ανακατέψτε λίγο γιαούρτι με 2% λιπαρά με φρέσκα μούρα όπως φράουλες, βατόμουρα ή σμέουρα για ένα νόστιμο και θρεπτικό snack.

Δείτε ποιο νόστιμο τρόφιμο μειώνει την αρτηριακή πίεση

Μπανάνα με βούτυρο αμυγδάλου

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και κάλιο, που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη από τις μυϊκές κράμπες που συχνά σημειώνονται όταν γυμναζόμαστε εντατικά. Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου μαζί με μια μπανάνα είναι ένα χορταστικό και γεμάτο ενέργεια snack πριν την προπόνηση.

Oatmeal με βούτυρο ξηρών καρπών και κομματάκια μπανάνας

Το oatmeal που φτιάχνεται με βρόμη παρέχει σύνθετους υδατάνθρακες που απελευθερώνουν ενέργεια σταθερά κατά τη διάρκεια της προπόνησής μας.

Ανακάτεψε βρόμη με νερό και πρόσθεσε μια κουταλιά από το αγαπημένο σου βούτυρο ξηρών καρπών και μερικές φέτες μπανάνας για πρόσθετη γεύση και θρεπτική αξία. Πρόσθεσε από πάνω κανέλα για επιπλέον άρωμα.

Τοστ ολικής άλεσης με αβοκάντο

Το ψωμί ολικής άλεσης προσφέρει τους απαραίτητους υδατάνθρακες, ενώ το αβοκάντο παρέχει υγιή λίπη και φυτικές ίνες. Πολτοποίησε λίγο αβοκάντο πάνω σε ψημένο ψωμί ολικής άλεσης, πασπάλισε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και θα έχεις μια απλή και θρεπτική επιλογή πριν την προπόνηση.

Μείγμα ξηρών καρπών και φρούτων

Ένα σπιτικό μείγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα και τις διατροφικές σου προτιμήσεις και είναι ιδανικό για πριν την προπόνηση. Συνδύασε αμύγδαλα, καρύδια ή κάσιους, σπόρους όπως κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους και αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη επιπλέον ζάχαρης, όπως οι σταφίδες, τα βερίκοκα ή τα σμέουρα.

Θυμήσου να καταναλώνεις το snack σου περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα πριν από την προπόνηση για να επιτρέψεις στο σώμα σου να αφομοιώσει τα θρεπτικά συστατικά και να σου παρέχει σταθερή ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκειά της. Προσάρμοσε το μέγεθος της μερίδας με βάση τις ατομικές σου ανάγκες και την ένταση της ρουτίνας της άσκησής σου. Επιπλέον, μείνε ενυδατωμένη πίνοντας άφθονο νερό πριν και κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου, για να εξασφαλίσεις τη βέλτιστη απόδοση.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top