Tέσσερα tips για να ξυπνάς το πρωί γεμάτος όρεξη και ενέργεια

Τέσσερις συμβουλές για να ξυπνάς ευδιάθετη το πρωί

Αν είσαι από τους ανθρώπους που χρειάζονται γερανό για να σηκωθούν από το κρεβάτι ή δεν νιώθουν την ενέργεια και τη διάθεση για να ξυπνήσουν, το έχουμε όλοι περάσε να ξέρεις, ωστόσο υπάρχουν λύσεις! Εδώ θα βρεις τέσσερις συμβουλές που πραγματικά θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις το πρωί ευδιάθετη και με όρεξη – ναι, μπορεί κι αυτό να συμβεί.

7 χορταστικά και υγιεινά σνακ για την καθημερινότητα

 

Ακολούθησε τον χρονότυπο σου

Ο χρονότυπος ύπνου σου υπαγορεύει το ιδανικό σου μοντέλο ύπνου-αφύπνισης. Όπως εξηγούν ερευνητές του κιρκάδιου ρυθμού Sofia Axelrod, Ph.D., όσοι έχουν χρονότυπο που διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες φυσικά θέλουν να μένουν ξύπνιοι αργότερα και να κοιμούνται αργότερα, ενώ εκείνοι με μικρότερους χρονότυπους χαίρονται ξυπνώντας νωρίς και πηγαίνουν κρεβάτι νωρίς.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ιχνηλάτη ύπνου, μπορείτε επίσης να μετρήσετε τον χρονότυπο με τον παλιομοδίτικο τρόπο. Την επόμενη φορά που θα έχετε λίγες μέρες που δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε μια συγκεκριμένη ώρα, δείτε τι ώρα φυσικά κουράζεται το σώμα σας και ξυπνάει όταν δεν βάλετε ξυπνητήρι. (Το κάμπινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε και τον φυσικό σας ρυθμό.)

Εύκολες συμβουλές για επίπεδη κοιλιά μέχρι τον Αύγουστο

ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο

Πάρτε ένα συμπλήρωμα που υποστηρίζει τον ύπνο

Αν κάτι μας έχουν διδάξει ειδικοί στον ύπνο, είναι ότι το να περνάς οκτώ ώρες στο κρεβάτι δεν είναι το ίδιο με το να κοιμάσαι οκτώ ώρες καλά. Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αφιερώνουν αρκετό χρόνο σε αναβολή κάθε βράδυ, αλλά στην πραγματικότητα παρακολουθούν πολύ λίγο χρόνο σε βαθύτερα στάδια ύπνου (όπου συμβαίνει η περισσότερη ξεκούραση και αποκατάσταση). Ο ρηχός ύπνος μεταφράζεται σε νυσταγμένα πρωινά, έτσι είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην ποιότητα του ύπνου πάνω από όλα.

Ο καθένας είναι διαφορετικός, αλλά θα δείτε ότι θα κοιμάστε τον βαθύτερο ύπνο τις μέρες που δεν πίνετε αλκοόλ, κάνετε έντονη άσκηση και αποφεύγετε να ερεθίζετε το μυαλό με βιβλία και τηλεόραση πριν κοιμηθείτε. Μεγάλη διαφορά θα διαπιστώσετε και αν πάρετε ένα συμπλήρωμα ύπνου, συζητήστε με τον φαρμακοποιό ή τον προσωπικό σας γιατρό ποιο συμπλήρωμα θα σας ταίριαζε καλύτερα.

 

Αλλάξτε το ξυπνητήρι σας

Με την ενθάρρυνση των ειδικών στον ύπνο, πειραματιστείτε με διαφορετικά ξυπνητήρια που έχουν σχεδιαστεί για να σας ξυπνούν πιο ήπια. Είναι βέλτιστο να ξυπνάτε σταδιακά, κάτι που σκόπευε η φύση. Ο ήλιος δεν αναδύεται απλώς από τον ουρανό, αλλά ανατέλλει αργά, και το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή το να ξυπνάς πολύ γρήγορα μπορεί να κάνει την «αδράνεια ύπνου» - αυτή τη βροχερή κατάσταση κάπου μεταξύ του ξύπνιου και του ύπνου - να μοιάζει ακόμα χειρότερη. Το πάτημα του κουμπιού αναβολής στην επανάληψη μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.

ξυπνητήρι

Αποκτήστε ένα δυναμωτικό αντίγραφο ασφαλείας

Ακόμα κι αν κάνετε τα πάντα «σωστά», θα υπάρχουν ακόμα πρωινά που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι νιώθοντας ότι δεν είμαι στα καλύτερά σας. Όταν συμβεί αυτό, προσπαθήστε βγείτε έξω (ή τουλάχιστον, σε ένα παράθυρο) αμέσως για να πάρετε λίγο ηλιακό φως για να ξυπνήσει το σύστημά σας. Αυτό από μόνο του συνήθως θα σας βοηθά να νιώθετε αρκετά σε εγρήγορση ώστε να χειριστείτε τις πρωινές σας υποχρεώσεις πριν πιάσετε το πρώτο σας φλιτζάνι καφέ.

Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε ένα κρύο ντους το πρωί για λίγο επιπλέον τράνταγμα ενέργειας. Μόνο ένα λεπτό έκθεσης στο κρύο το πρωί μπορεί να είναι αρκετό για να σας ξυπνήσει και να υποστηρίξει τη φλεγμονώδη απόκριση και τη διάθεσή σας ταυτόχρονα.

Συντάκτης: Αγγελική Λάλου

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top