Οκτώ tips για να λατρέψεις την κολύμβηση

Πώς να βάλεις στη ζωή σου την κολύμβηση

κολύμβηση

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και τι θα έλεγες φέτος να βάλεις για τα καλά στο πρόγραμμα την απόλυτη άσκηση που μπορείς να εφαρμόσεις στη θάλασσα και την πισίνα: την κολύμβηση φυσικά! Και για να το κάνεις αυτό, διάβασε οκτώ συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις με τον καλύτερο και σωστότερο τρόπο.

Ποιος χυμός έχει λίγες θερμίδες και προλαμβάνει τον καρκίνο;

Θέστε έναν συγκεκριμένο στόχο

Πριν ξεκινήσεις τη ρουτίνα κολύμβησης, θέσε έναν συγκεκριμένο στόχο που θα ήθελες να πετύχεις μέσω της κολύμβησης. Είτε είναι η απώλεια βάρους, είτε η  βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας ή η οικοδόμηση αντοχής, το να έχεις έναν στόχο στο μυαλό σου θα σε βοηθήσει να παραμείνεις παρακινημένη και συγκεντρωμένη σε αυτόν.

Δίαιτες αποτοξίνωσης! Κάνουν όντως θαύματα;

Ξεκίνα αργά

Εάν είσαι νέα στην κολύμβηση, ξεκίνα αργά και σταδιακά να αυξάνεις την ένταση και τη διάρκειά της καθώς χτίζεις αντοχή. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με μερικούς γύρους και να τους αυξάνεις κατά έναν ή δύο κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα.

Βρες την κατάλληλη τοποθεσία για κολύμπι

Βρες μια τοποθεσία κολύμβησης που είναι βολική για εσένα και έχει μια καθαρή και καλά συντηρημένη εγκατάσταση. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια δημοτική πισίνα ή η οργανωμένη πλαζ κοντά στο σπίτι σου.

Απόκτησε εξοπλισμό κολύμβησης

Επένδυσε σε ένα μαγιό με καλή εφαρμογή που σου επιτρέπει να κινείσαι άνετα και να κολυμπάς αποτελεσματικά. Επίσης, αγόρασε γυαλιά, ένα kickboard ή μια σημαδούρα, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την τεχνική σου.

 

Βρες έναν φίλο/φίλη για κολύμβηση

Η κολύμβηση με έναν φίλο/φίλη ή μια ομάδα μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις παρακινημένη και κάνει το κολύμπι πιο διασκεδαστικό και ευχάριστο.

Μείνε ενυδατωμένη

Το κολύμπι μπορεί να είναι μια έντονη άσκηση και είναι σημαντικό να παραμένεις ενυδατωμένη καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Έχε ένα μπουκάλι νερό στην πισίνα και κάνε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της κολύμβησης για να ενυδατωθείς.

5+1 Μύθοι & Αλήθειες για τη διατροφή!

Άλλαζε τη ρουτίνα σου

Για να μην βαρεθείς, άλλαζε τακτικά τη ρουτίνα κολύμβησης ενσωματώνοντας διαφορετικές ασκήσεις και διαστήματα.

Ξεκουράσου επαρκώς

Όπως σε κάθε άλλη μορφή άσκησης, είναι σημαντικό να δίνεις στο σώμα σου χρόνο να ξεκουραστεί και να αναρρώσει μετά το κολύμπι. Κάνε επίσης διατάσεις ή και γιόγκα στη ρουτίνα σου για να αποφύγεις τους τραυματισμούς και να βελτιώσεις την ευλυγισία στο σώμα σου.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top