Πώς θα αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς τα αγαπημένα σου φαγητά

Διώξε τα περιττά κιλά χωρίς να σταματήσεις τις διατροφικές ατασθαλίες

Προσπαθείς να χάσεις μερικά κιλά και το πρώτο πράγμα που επιχειρείς είναι οι περιοριστικές δίαιτες; Λάθος, γιατί με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα πετύχεις είναι να παλεύεις συνεχώς με το αίσθημα της πείνας.

Ο μόνος κανόνας που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να χάσεις βάρος

Αν θες να πετύχεις τον σκοπό σου, πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να τρώει λιγότερο. Οι παρακάτω τρόποι θα σε βοηθήσουν:

Μικρότερο πιάτο

Η απλή αυτή πρακτική σε βοηθάει όντως να φας μικρότερη μερίδα φαγητού, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χώρος να προσθέσεις και κάτι ακόμα.

Πιες νερό

Το νερό λειτουργεί ευεργετικά για το σώμα με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να «γεμίσει» το στομάχι, χωρίς να προσθέτει καμία απολύτως θερμίδα στην σιλουέτα σου. Πριν από το γεύμα σου, λοιπόν, πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό και μετά ξεκίνα να τρως.

Πώς θα αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς τα αγαπημένα σου φαγητά

Ταλαιπωρείσαι από φούσκωμα; 4 βότανα που θα σε βοηθήσουν να το αποχωριστείς

Μάσησε καλά

Αν έχεις αποκτήσει την συνήθεια να τρως βιαστικά, πρώτον χάνεις την απόλαυση του γεύματος σου και δεύτερον τρως σίγουρα περισσότερο. Και αυτό γιατί, όταν τρως γρήγορα δεν προλαβαίνει το στομάχι σου να στείλει μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχεις πια χορτάσει, με αποτέλεσμα να συνεχίζεις με το φαγητό, ώσπου αρχίζεις να αισθάνεσαι φούσκωμα.

Δοκίμασε να φας με το αντίθετο χέρι

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια απέδειξε πως η επιπλέον προσπάθεια που θα καταβάλεις για να φας, σε βοηθάει να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσεις, καθώς αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στην διαδικασία.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top