4 tips για να ελέγξεις τις μερίδες σου και να μην παίρνεις βάρος

Ακολούθησε τα και θα αδυνατίσεις χωρίς περιορισμούς στη διατροφή σου

Οι μερίδες, οι ποσότητες των φαγητών είναι ο πιο σημαντικός ρόλος που θα σε κάνει να αδυνατίσεις ή να πάρεις βάρος, χωρίς να το καταλάβεις. Αν βάζεις βάρος γιατί δεν μπορείς να ελέγξεις  τις μερίδες σου, οι παρακάτω κανόνες θα γίνουν ο οδηγός σου ώστε να μπορέσεις να ακολουθήσεις ένα σωστό πλάνο διατροφής χωρίς περιορισμούς, αλλά με πολλές επιλογές: 

3 κανόνες που θα κάνουν το τσιμπολόγημα πριν από τον ύπνο λιγότερο κακό

1. Το μισό πιάτο 
Βάλε στόχο να τρως λαχανικά σε κάθε γεύμα. Ακόμα καλύτερα, προσπάθησε να γεμίσεις το μισό πιάτο σου με λαχανικά ή μείγμα φρούτων και λαχανικών. Κάνουν το πιάτο πιο γεμάτο και πιο θρεπτικό, χωρίς πολλές θερμίδες. Γέμισε το υπόλοιπο με ίσα μέρη δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη..

2. Νερό, νερό, νερό 
Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα βρέθηκε ότι οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν πρόγραμμα διατροφής και έπιναν 2 ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα έχασαν 30% περισσότερο βάρος – πιθανότατα επειδή το νερό τους έκανε να αισθάνονται πιο χορτάτοι και να μη νιώθουν τόση πείνα.

4 tips για να ελέγξεις τις μερίδες σου και να μην παίρνεις βάρος

3. Μην αφήσεις κανένα γεύμα πίσω 
Προσπάθησε να τρως κάτι με πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και λίγα καλά λιπαρά κάθε λίγες ώρες περίπου. Αυτή η στρατηγική όχι μόνο θα σε βοηθήσει να μην τρως πιο πολύ απ’ όσο χρειάζεσαι, αλλά θα ξεχάσεις και αυτή την κατάρρευση που νιώθεις όταν φτάνει το απόγευμα. 

Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό: Νόστιμες επιλογές με λίγες θερμίδες

4. Όλα στο χέρι σου
Αν όλα αποτύχουν, την επόμενη φορά που φτιάχνεις φαγητό ή κάποιο σνακ, κοίτα τα χέρια σου και θυμήσου αυτά τα τρία βασικά μεγέθη των μερίδων:

  • Μία μερίδα λιπαρών πρέπει να είναι περίπου στο μέγεθος του αντίχειρά σου.
  • Μία σωστή μερίδα ρυζιού ή ζυμαρικών είναι περίπου στο μέγεθος της γροθιάς σου.
  • Μία μερίδα άπαχου κρέατος πρέπει να είναι περίπου στο μέγεθος της παλάμης σου.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top