Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό: Νόστιμες επιλογές με λίγες θερμίδες

Τι να φας μέσα στην ημέρα για να μην πάρεις κιλά

Όταν βρισκόμαστε σε πλάνο διατροφής με σκοπό την απώλεια βάρους ο περιορισμός των θερμίδων (σε επίπεδα που δεν επηρεάζουν την υγεία μας) είναι μέρος του σχεδίου για επίτευξη των στόχων μας.

5 light αλλά νόστιμες ιδέες για βραδινό

Αν βρίσκεσαι κι εσύ σε αυτή τη φάση, ο Κλινικός διατροφολόγος, Κώστας Χαρή, σού προτείνει τι να καταναλώσεις για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, ώστε να νιώθεις χορτάτη χωρίς να «πάρεις» περισσότερες θερμίδες. 

Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό: Νόστιμες επιλογές με λίγες θερμίδες

Το γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με φρούτα ή ξηρούς καρπούς είναι πάντα μια εύκολη, δροσερή και χαμηλή σε θερμίδες επιλογή. Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις το ψωμί με ρυζογκοφρέτα και το συνηθισμένο τυρί με τυρί κότατζ και να προσθέσεις σε αυτό, γαλοπούλα και λαχανικά. Τέλος, ομελέτα με 3 ασπράδια και λαχανικά είναι μια ιδανική επιλογή εάν έχεις χρόνο για να την φτιάξεις πριν φύγεις για δουλειά. 

5 σνακ με λιγότερες από 200 θερμίδες

Στο μεσημεριανό καλό θα ήταν να έχεις πάντα ολοκληρωμένο γεύμα που να περιέχει πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και λαχανικά. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τις σάλτσες, την υπερβολική χρήση ελαιόλαδου, τις ποσότητας αλλά και τα συνοδευτικά φαγητά. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι η κατανάλωση ψωμιού με όλα τα γεύματα σαν συνοδευτικό. Επίσης προτίμησε τόνο αντί αντζούγιες- σαρδέλες με τα όσπρια, απόφυγε τη φέτα στη σαλάτα και καταναλώσε νερό με το φαγητό σου. 

Το βράδυ θα ήταν καλύτερα να καταναλώσεις το ελαφρύ γεύμα της ημέρας και αυτό τρεις ώρες πριν τον ύπνο. Σαλάτα με κάποιο είδος πρωτεΐνης (αυγό, κοτόπουλο, τόνο, τυρί κότατζ), ομελέτα και σούπες τον χειμώνα. Ακόμη και το τοστ με 2 φέτες ψωμί και μία γαλοπούλα και τυρί δεν είναι κακή επιλογή και ας «φοβόμαστε» πολλές φορές το ψωμί.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top