5 light αλλά νόστιμες ιδέες για βραδινό

Ποιος είπε ότι πρέπει να παραλείπεις το τελευταίο γεύμα της ημέρας;

Το βραδινό είναι ίσως το πιο δύσκολο γεύμα της ημέρας. Λίγο το ότι δεν ξέρεις ακριβώς τι θέλεις - ή μάλλον τι σού επιτρέπεται όταν είσαι δίαιτα - να φας, λίγο το ότι έχεις κουραστεί από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις της μέρας, λίγο το ποιος έχει όρεξη για μαγειρική το βράδυ, ε δεν θέλει και πολύ για να πέσεις στο κρεβάτι σου με το στομάχι άδειο. Λάθος. Ο μεταβολισμός χρειάζεται τροφές για να ενεργοποιηθεί και να επιταχύνει τη δράση του. Για αυτό, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές νόστιμες ιδέες για light βραδινό! 

Quesadillas με κιμά και γουακαμόλε - Συνταγή για μεξικάνικες τορτίγιες

Light Ιδέες για Βραδινό

Τορτίγια

Μπορείς να την γεμίσεις κυριολεκτικά με ό,τι θέλεις. Επειδή, όμως, είναι βράδυ και δεν θες να ανεβάσεις τον αριθμό στη ζυγαριά, μερικά φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής (ντομάτα, μαρούλι, ρόκα), τυρί με χαμηλά λιπαρά - ή και κανονικό σε μικρή ποσότητα -, καπνιστή γαλοπούλα και ένα βραστό αυγό αρκεί για να κάνεις το τελευταίο γεύμα της ημέρας πλούσιο και χορταστικό. 

Light Ιδέες για Βραδινό

Γλυκοπατάτες 

Σου έχει συμβεί και σε σένα. Να θες να φας πατάτες τηγανητές με μανία. Ε, λοιπόν, επειδή ελαιόλαδο, τηγάνι, άμυλο και βράδυ δεν πάνε στην ίδια πρόταση, δοκίμασε να κόψεις δύο γλυκοπατάτες σε ροδέλες - μπορείς να κρατήσεις τη φλούδα -, να τις ραντίσεις με ελαιόλαδο και ρίγανη και να τις ψήσεις στο φούρνο. Τις συνοδεύσεις με γιαούρτι και έτοιμο... το βραδινό

Light Ιδέες για Βραδινό

Ομελέτα με λαχανικά 

Η πρωτεΐνη σε κρατάει χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα και νικά το αίσθημα της λιγούρας. Δύο ασπράδια και ένας κρόκος, μία πράσινη - ή και πολύχρωμη - πιπεριά αρκούν για να δημιουργήσεις ένα light πιάτο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. 

Ο Πάνος Ιωαννίδης φτιάχνει την τέλεια ομελέτα

Light Ιδέες για Βραδινό

Σαλάτα με leftovers κοτόπουλου

Το ιδανικό βραδινό για εσένα που έφτιαξες κοτόπουλο το μεσημέρι ή χθες και σου έχει περισσέψει μία μικρή ποσότητα. Πλύνε τα λαχανικά σου, ρίξε λεμόνι και ελαιόλαδο, ζέστανε λίγο το κοτόπουλο, βάλε και καλαμπόκι - αν έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας - και απόλαυσε μία μικρή, αλλά άκρως χορταστική σαλάτα. Εξάλλου, είναι καλοκαίρι και θες κάτι δροσιστικό. 

Συνταγές για light αλλά νόστιμες σαλάτες

Light Ιδέες για Βραδινό

Chips λαχανικών 

Είναι πατατάκια, αλλά από λαχανικά. Καρότα, παντζάρια, κολοκυθάκια κόβονται με τη σωστή τεχνική και στο σωστό σχήμα, γαρνίρονται με λίγο χοντρό αλάτι και το αποτέλεσμα δικαιώνει και εσένα, και τα μάτια, αλλά και την προσπάθεια σου να αδυνατίσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top