Θες να καις θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάσαι; Δες πώς!

Το μυστικό για να κοιμάσαι και το αδυνάτισμα σου να δουλεύει

Και ποιος δεν θέλει να καίει θερμίδες ενώ είναι ξαπλωμένος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου.

Θες να χάσεις βάρος; Το «κόψιμο» θερμίδων είναι η χειρότερη τακτική

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός (ΒΜP) είναι αυτός με τον οποίο καις θερμίδες σε κατάσταση χαλάρωσης και αντιστοιχεί στο 75% της ενέργειας που καις καθημερινά. Οι παρακάτω αλλαγές θα σε βοηθήσουν να έχεις μεγαλύτερο βασικό μεταβολικό ρυθμό που σημαίνει πως θα καις περισσότερες θερμίδες (ναι, ακόμη και στον ύπνο σου).

Αδυνάτισμα: 5 τροφές που σου «κόβουν» την όρεξη

Άσκηση

3' χαλαρά 30" δυνατά
Όποια άσκηση κι αν κάνεις –περπατάς, κάνεις ποδήλατο, τρέχεις, κολυμπάς–, αυξομείωνε την έντασή της σύμφωνα με τον παραπάνω κανόνα. Αν τα διαστήματα αυτά σου φαίνονται παιχνιδάκι, άλλαξε επίπεδο και ξεκίνα τις Τabata.

Tabata 
Αν είσαι αποφασισμένη να αλλάξεις το σώμα σου, δοκίμασε τις ασκήσεις Τabata: Αποτελούν μια μορφή άσκησης με εναλλαγές στην ένταση, όπου σε ελάχιστο χρόνο καις πολλές θερμίδες και λίπος, ενώ ο μεταβολισμός σου δουλεύει στο φουλ για πολλές ώρες μετά. Πώς; Διάλεξε την καρδιαγγειακή άσκηση που προτιμάς και εκτέλεσε την όσο πιο δυναμικά μπορείς για 20". Χαλάρωσε για 10" και επανάλαβε όσους γύρους αντέχεις με τα 4' ως όριο.

Μη σε τρομάζουν τα βάρη
Τα ελεύθερα βάρη και τα μηχανήματα είναι ο σύμμαχός σου για πιο γρήγορο μεταβολισμό. Να θυμάσαι πως όσο περισσότερους μυς έχεις στο σώμα σου (a.k.a μυϊκή μάζα) τόσο περισσότερες καύσεις κάνεις, ακόμα και την ώρα που κοιμάσαι.

Το μυστικό για να κοιμάσαι και το αδυνάτισμα σου να δουλεύει

3 διαδεδομένοι διατροφικοί κανόνες που τελικά είναι λάθος

Διατροφή 

Πρωινό, βασικό 
Τη νύχτα ο οργανισμός υπολειτουργεί, το ίδιο και ο μεταβολισμός σου. Για να ξυπνήσει κι αυτός μαζί σου το πρωί, δώσε του ενέργεια και κίνητρο για να δουλέψει. Ένα πρωινό με πρωτεΐνη (αβγό, γιαούρτι, τυρί) σε συνδυασμό με μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων και φυτικών ινών είναι το ιδανικό.

Και superfoods 
Περιέχουν μια τεράστια θρεπτική δύναμη σε ένα μικροσκοπικό πακέτο, ενώ παράλληλα δίνουν ώθηση στη μηχανή που καίει θερμίδες, το μεταβολισμό σου! Φασόλια, καυτερές πιπεριές, κανέλα, goji berries, αβοκάντο, βρόμη, καρύδια και αβγά είναι τροφές που πρέπει να περιλαμβάνει το διαιτολόγιό σου. Διάβασε επίσης: 11 σούπερ τροφές που αγαπά ο μεταβολισμός, καίνε λίπος και σε χορταίνουν

Extra bonus: 
Κινήσου όλη τη μέρα

Επίλεγε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, περπάτα όσο μπορείς περισσότερο μες στη μέρα και γενικά σήκω όσο πιο συχνά μπορείς από την καρέκλα.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top