Αδυνάτισμα: 5 τροφές που σου «κόβουν» την όρεξη

Ποιες σωτήριες τροφές σε κάνουν να πεινάς λιγότερο;

Οι παρακάτω τροφές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων, σε βοηθούν να ελέγξεις την όρεξη σου. Ξέρεις ποιες είναι;

Αυτές οι 5 τροφές ενισχύουν τον μεταβολισμό

1. Πρωτεΐνη
Η προσθήκη πρωτεΐνης στο πρωινό σε κρατά περισσότερες ώρες χορτάτη, σύμφωνα με μελέτη του 2013. Σε άλλη μελέτη διαπιστώθηκε πως η καθημερινή κατανάλωση σνακ με πρωτεΐνη είχε ως αποτέλεσμα καλύτερο έλεγχο της όρεξης, κορεσμό και λιγότερα ανθυγιεινά σνακ. 

2. Πλήρη σιτηρά και φυτικές ίνες
Η αντικατάσταση του λευκού σταρένιου ψωμιού με ολικής αλέσεως σχετίζεται με λιγότερη πείνα, περισσότερο κορεσμό και μικρότερη επιθυμία για φαγητό, σύμφωνα με μελέτη του 2014. Επιπλέον, η βρόμη στο γεύμα αύξησε την ποσότητα των ορμονών που ελέγχουν την όρεξη για έως και 4 ώρες μετά το γεύμα, ενώ τροφές με βάση το ρύζι δεν είχαν αυτό το αποτέλεσμα.

14 τροφές με ελάχιστες θερμίδες για να τις απολαμβάνεις χωρίς τύψεις

3. Αμύγδαλα
Τα υγιεινά λιπαρά στα αμύγδαλα μειώνουν την πείνα, σύμφωνα με την ένωση Almond Board of California. Οι άνθρωποι που έτρωγαν περίπου 45 γρ. ψημένα, ελαφρώς αλατισμένα αμύγδαλα καθημερινά ανέφεραν λιγότερη πείνα χωρίς να αυξηθεί το σωματικό τους βάρος.

4. Αβγό
Ανήκει στις τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα πρωτεΐνης, με εξαίρεση το κρέας. Μελέτη του 2015 έδειξε πως η κατανάλωση ενός αβγού με το πρωινό θα συμβάλλει στη μείωση της πείνας ανάμεσα στα γεύματα.

8 τροφές που σε γεμίζουν με ενέργεια

5. Όσπρια
Πλούσια σε πρωτεΐνη και φτωχά σε λιπαρά, τα όσπρια συμβάλλουν στην αίσθηση κορεσμού μετά την κατανάλωσή τους, σύμφωνα με μελέτη του 2014.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top