Καλοκαιρινή αποτοξίνωση: Οι 8 τροφές που χρειάζεσαι

Σκέφτεσαι να κάνεις αποτοξίνωση όσο είσαι σε διακοπές; Δες τα απαραίτητα

Θέλεις να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου και να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου γρήγορα και εύκολα, κάνοντάς τον να τρέχει αυτό το καλοκαίρι, όσο εσύ απολαμβάνεις τις διακοπές σου; Τότε συνέχισε να διαβάζεις ώστε να δεις ποιες είναι οι 8 κορυφαίες επιλογές που μπορείς να κάνεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.

Πώς θα χάσεις βάρος, χωρίς να σταματήσεις να τρως τα αγαπημένα σου φαγητά

Φρέσκα φρούτα εποχής

Ένας πιο εύκολος τρόπος να αποτοξινωθεί ο οργανισμός είναι τα φρέσκα φρούτα. Τα φρούτα προσφέρουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και όλα τα συστατικά που θεωρούνται απαραίτητα για την υγεία του σώματος και του πνεύματός σου.

Χόρτα

Τα χόρτα ανεβάζουν τα επίπεδα της χλωροφύλλης του πεπτικού σωλήνα, βοηθώντας έτσι στην αποβολή των τοξινών που εισέρχονται στον οργανισμό από το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες που βελτιώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Περιέχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά και έχουν ακόμη υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, που βοηθούν στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Είναι ό,τι πρέπει για το πρωινό σου γεύμα και ένα ελαφρύ βραδινό.

Λεμόνι

Τα λεμόνια αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C, που βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί και να κάψει λίπος. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό και ξεκίνα με αυτό τη μέρα σου, ενώ φρόντισε να προσθέτεις λεμόνι στα γεύματά σου.

Tips για ελαφριά καλοκαιρινά μαγειρέματα

Τζίντζερ και σκόρδο

Τζίντζερ και σκόρδο βοηθούν το συκώτι να αποβάλει τις ελεύθερες ρίζες που αναπτύσσονται στο σώμα και είναι εξαιρετικές επιλογές για να προσθέτεις γεύση στο φαγητό σου, δίχως τις περιττές θερμίδες.

Τσάι και βότανα

Η κατανάλωση υγρών βοηθά τον οργανισμό μας στην αποτοξίνωση. Μια από τις καλύτερες επιλογές το καλοκαίρι (όπως και το χειμώνα) είναι το πράσινο τσάι, που είναι πλούσιο σε κατεχίνες. Αυτές επιταχύνουν τη λειτουργία του ήπατος και την παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων στο σώμα μας.

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες βοηθούν τη σωστή λειτουργία της χοληδόχου κύστης και εμποδίζουν τη δυσπεψία.

Παντζάρια

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα παντζάρια αυξάνουν την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων στο συκώτι, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στον καθαρισμό των νεφρών και της χοληδόχου κύστης από τις τοξίνες που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας. Το βραστό παντζάρι συνοδεύει τέλεια ένα ψητό ψάρι, ενώ μπορεί ακόμη να καταναλωθεί σε παγωμένες σαλάτες μαζί με όσπρια και άλλα λαχανικά.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top