Tips για ελαφριά καλοκαιρινά μαγειρέματα

Τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε ώστε να είναι πιο υγιεινά τα γεύματα σας

Tips για ελαφριά καλοκαιρινά μαγειρέματα

Σωστά σκεύη, ποιοτικά έλαια, προϊόντα ολικής άλεσης και πολλοί ακόμη παράγοντες είναι και αυτοί που εξασφαλίζουν την καλύτερη και πιο ελαφριά κουζίνα ενόψει καλοκαιριού, που όχι μόνο μας βοηθά στη διατήρηση της σιλουέτας μας, αλλά και εξασφαλίζει την καλύτερη κατάσταση της υγείας μας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε έξυπνα tips για πιο ελαφριά μαγειρέματα ενόψει καλοκαιριού (και όχι μόνο). 

Οκτώ συμβουλές για να καις περισσότερες θερμίδες στο γυμναστήριο

Περιορίζουμε τα λίπη και τα χρησιμοποιούμε με έξυπνο τρόπο 

2½ κουταλιές ελαιόλαδο (και όχι βούτυρο) ανά γεύμα είναι μια ικανοποιητική ποσότητα για έναν υγιή οργανισμό. Αν ακολουθούμε πιο αυστηρή δίαιτα, μπορούμε να δοκιμάσουμε να το μειώσουμε στη 1 κουταλιά. Καλό είναι να το προσθέσουμε στο φαγητό στο τέλος, ωμό, ή λίγο στην αρχή και το υπόλοιπο στο τέλος. 

Επιλέγουμε προϊόντα ολικής άλεσης 

Όχι γιατί έχουν λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα «λευκά» τρόφιμα, αλλά επειδή είναι πιο ωφέλιμα, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες. Αυτά τα προϊόντα μας χορταίνουν καλύτερα και για περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα τελικά να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες τροφής. 

Προτιμάμε τα λευκά κρέατα (κοτόπουλο και γαλοπούλα) 

Καθώς αυτά είναι πιο άπαχα από τα κόκκινα, ιδιαίτερα αν αφαιρέσουμε την πέτσα τους. Για πιο αυστηρή δίαιτα, επιλέγουμε αυστηρά το στήθος. Εξίσου καλές επιλογές σε άπαχο κρέας, αν και όχι το ίδιο δημοφιλείς, είναι το κουνέλι, το ελάφι και το βουβάλι. Αν διαλέξουμε χοιρινό, αφαιρούμε το ορατό λίπος ή επιλέγουμε ψαρονέφρι που είναι το πιο άπαχο κομμάτι. Όσον αφορά το μοσχάρι, η κατανάλωσή του θα πρέπει να περιοριστεί στη 1 φορά την εβδομάδα, με τη μερίδα να μην υπερβαίνει τα 130 γραμμάρια. Πιο άπαχο κομμάτι του μοσχαριού είναι το φιλέτο και η σπάλα. 

Επιλέγουμε συχνότερα ψάρι 

Αυτή την εποχή θα βρούμε πληθώρα φρέσκων ψαριών, τα οποία καλό είναι να καταναλώνουμε συχνά στη διατροφή μας. Οι θερμίδες τους κυμαίνονται, χωρίς αυτό να χρειάζεται να μας απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς τα πιο «παχιά» ψάρια είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, τα λεγόμενα Ω3, και δεν πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας. 

Ποιο φρούτο προλαμβάνει την γήρανση του εγκεφάλου

Διαλέγουμε τα κατάλληλα σκεύη 

Εκτός από τους ηλεκτρικούς ατμομάγειρες ή τα ειδικά συρμάτινα καλαθάκια για μαγείρεμα στον ατμό, μέσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό, δεν θα πρέπει να λείπουν από την κουζίνα μας αντικολλητικά τηγάνια και κατσαρόλες, που μας επιτρέπουν να μαγειρεύουμε με ελάχιστο ή και καθόλου λάδι, γάστρες, που συγκρατούν τους νόστιμους υδρατμούς και βοηθούν να βγουν ζουμερές οι τροφές, σχάρες, για ψήσιμο κρεάτων στο γκριλ, ώστε να στάζουν τα λίπη και να μη μένουν στο φαγητό μας.

Η μαγειρική σε κατάλληλα σκεύη αναβαθμίζει τη συνολική γαστρονομική εμπειρία, επιτρέποντάς μας να καταναλώνουμε τροφές με τα λιγότερα πιθανά λίπη, χωρίς να έχουμε απώλειες στη νοστιμιά. 

Επενδύστε στα μπαχαρικά και τα μυρωδικά 

Μπαχαρικά και μυρωδικά είναι ό,τι πρέπει για να ενισχύσετε τη γεύση στα πιάτα σας, χωρίς την προσθήκη επιπλέον λιπαρών. Πάπρικα, κάρυ, αρωματικά πιπέρια και τζίντζερ από τη μια και θυμάρι, δενδρολίβανο, δυόσμος, βασιλικός και πολλά ακόμη μυρωδικά από την άλλη, κάνουν τη διαφορά στη μαγειρική μας, ιδιαίτερα αν επενδύσετε σε φρέσκα. 

Πηγή: allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top