Οκτώ συμβουλές για να καις περισσότερες θερμίδες στο γυμναστήριο

Ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών και δες αποτέλεσμα στο σώμα σου

γυμναστικη

Αισθάνεσαι ότι ενώ πας ευλαβικά στο γυμναστήριο δεν βλέπεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς; Mε τις παρακάτω συμβουλές θα μεγιστοποιήσεις τις θερμίδες που καις κατά τη διάρκεια της άσκησής σου, σημειώνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα σε γράμμωση και απώλεια πόντων.

Τα διατροφικά λάθη που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό σου

Δοκίμασε (και) τα μεγάλα βάρη

Η άρση βαρών, πόσο μάλλον λίγο μεγαλύτερων από ό,τι έχεις συνηθίσει κάνει τη μεγάλη διαφορά ως προς τις θερμίδες που τελικά καις έπειτα από μία ώρα στη γυμναστική, ενώ αποκτάς εντονότερη γράμμωση.

Χρησιμοποίησε το πάνω μέρος του σώματος σου στην αερόβια άσκηση

Είναι πιθανό η συνηθισμένη σου αερόβια άσκηση να μην σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς έντονα το πάνω μέρος του σώματός σου. Έτσι, δεν καις όσες θερμίδες θα μπορούσες και γυμνάζεις δυσανάλογα το σώμα σου. Προσπάθησε να συμπεριλάβεις στην αερόβια άσκηση σου και το πάνω μέρος του σώματός σου χρησιμοποιώντας μηχανήματα όπως το ελλειπτικό ή άλλες τεχνικές.

Επίλεξε ένα πιο έντονο πρόγραμμα

Η έντονη άσκηση μπορεί στην αρχή να μην είναι καθόλου διασκεδαστική, μόλις όμως το σώμα σου συνηθίσει και η φυσική σου κατάσταση βελτιωθεί, μπορείς να αναβαθμίσεις το πρόγραμμα σου, σημειώνοντας τελικά και πολύ πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κάντο σταδιακά και θα δεις σύντομα διαφορά!

Κάνε σύνθετες ασκήσεις

Συνήθως προσπαθείς να αποκτήσει τέλειους κοιλιακούς, είναι όμως εξίσου σημαντικό να κάνεις πιο σύνθετες ασκήσεις που θα βοηθήσουν να εξισορροπήσεις την ενδυνάμωση των διάφορων μυϊκών ομάδων, όπως αυτών της πλάτης.

Φρόντισε για τον σκελετό σου

Ο διάδρομος μπορεί να αρκεί για την ενδυνάμωση των οστών της σπονδυλικής σου στήλης, όμως οι γοφοί σου χρειάζονται περισσότερη στήριξη. Για να το πετύχεις αυτό αύξησε την κλίση του διαδρόμου κατά 7% για 3 λεπτά και στη συνέχεια επανάφερέ την για 5 λεπτά και συνέχισε με αυτές τις εναλλαγές για 40 λεπτά.

Χρησιμοποίησε μόνο το ένα πόδι

Τις περισσότερες φορές που ασκείσαι σε ένα μηχάνημα για τα πόδια τείνεις να χρησιμοποιείς και τα δύο πόδια μαζί. Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει μυϊκές ανισότητες στο σώμα σου κι αυτό καθώς όταν χρησιμοποιούμε και τα δύο πόδια για να κάνουμε μια άσκηση το πιο δυνατό καταλήγει να κάνει όλη τη δουλειά. Χρησιμοποίησε λιγότερα βάρη και κάνε ένα σετ μόνο με την πιο αδύναμή σου πλευρά, που συνήθως είναι η αριστερή. Στην συνέχεια άλλαξε πλευρά και κάνε άλλο ένα σετ.

Tips που δίνουν οι διατροφολόγοι για γρήγορη απώλεια βάρους

Κάνε διατάσεις

Όλοι οι ενήλικες πρέπει να κάνουν διατάσεις τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα ξεκινώντας πρώτα από το μπροστινό μέρος του σώματος. Αυτό πρέπει να τηρείται καθώς αν είναι σφιγμένο το μπροστινό μέρος του σώματος δεν είναι εύκολο να κάνεις διατάσεις στο πίσω. Αν είσαι πολύ βιαστική, θυμήσου ότι ακόμα και 2 διατάσεις στο τέλος του προγράμματος σου είναι πολύ σημαντικές και κάνουν τη διαφορά.

Άλλαζε κατεύθυνση

Τις περισσότερες φορές που χρησιμοποιείς τον διάδρομο, το ελλειπτικό ή το ποδήλατο κινείσαι προς τα μπροστά. Όταν αλλάξεις κατεύθυνση όμως, καθώς το σώμα σου δεν έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο, οι παλμοί σου θα αυξηθούν και θα αρχίσει να καις περισσότερες θερμίδες.

Πηγή: allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top