Τα διατροφικά λάθη που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό σου

Τι να κάνεις για να κάψεις περισσότερες θερμίδες

μεταβολισμός

Κάνεις μια προσπάθεια με υγιεινή διατροφή και άσκηση για να μειώσεις το βάρος σου. Όσο και να προσπαθείς όμως, νιώθεις ότι κάτι μπλοκάρει τον μεταβολισμό σου.

Πίνεις εσπρέσο; Πόσες πιθανότητες έχεις να ανεβάσεις χοληστερίνη

Πιο κάτω βρήκαμε τα όχι και τόσο γνωστά κόλπα που θα σε βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια: 

1. Στον καφέ γιατί λες όχι; 

Κανείς δε σου λέει να αρχίσεις να την παίρνεις με τους κουβάδες, αν όμως ήδη πίνεις πράσινο τσάι ή καφέ τις περισσότερες ημέρες, διατηρώντας αυτή τη συνήθεια ως μέρος της ρουτίνας σου θα μπορούσες να βοηθήσεις το μεταβολισμό σου να τρέχει με super ταχύτητα.

2. Άγχος

Δεν είναι μόνο δυσάρεστο να είσαι συνεχώς στην τσίτα – είναι επίσης κακό για το μεταβολισμό σου.  Δοκίμασε ένα από τα παρακάτω:

Μάσησε σοκολάτα 

Μόλις ένα κομματάκι αυτού του γλυκού πειρασμού μπορεί να ηρεμήσει τα νεύρα σου. Η μαύρη σοκολάτα ρυθμίζει τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, και σταθεροποιεί το μεταβολισμό σου.

Γλύψε λίγο μέλι 

Αντικατάστησε το άγχος με τη γλύκα και δοκίμασε μία κουταλιά μέλι. Πέρα από φυσικό ενυδατικό του δέρματος και αντιβιοτικό, το μέλι προσφέρει, επίσης, συστατικά που μειώνουν τη φλεγμονή στον εγκέφαλο, που σημαίνει ότι καταπολεμά την κατάθλιψη και το άγχος.

Μάσησε τσίχλα 

Με μέντα, φρούτα ή τσιχλόφουσκα, μία τσίχλα είναι ένας απρόσμενα γρήγορος και εύκολος τρόπος για να νικήσεις το άγχος. Μόλις λίγα λεπτά μασήματος μπορούν πραγματικά να μειώσουν το άγχος και να ρίξουν τα επίπεδα της κορτιζόλης.

3. Κάνεις (μόνο) αεροβική

Πρόσθεσε προπόνηση ενδυνάμωσης στο πρόγραμμά σου για να αυξήσεις ακόμη περισσότερο το κάψιμο των θερμίδων.

4. Δε τα πας καλά με τον ύπνο 

Οι άνθρωποι που στερούνται τον ύπνο σε τακτική βάση τείνουν να ζυγίζουν περισσότερο από εκείνους που απολαμβάνουν μια καλή νυχτερινή ξεκούραση τα περισσότερα βράδια. Γιατί; Έρευνες δείχνουν πως αυτό μπορεί να εκτινάξει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη στα ουράνια, κάνοντάς σε να πεινάς συνέχεια και να τρως περισσότερο. 

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top